Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce jeździć w gondoli

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z moją 3,5 miesięczną damą. Od kilku tygodni spacery z nią to istny koszmar ,jeden wielki krzyk dopuki nie zaśnie ,a potem znów krzyk jak sie obudzi ,ludzie na ulicy patrzą na mnie gdy ona wrzeszczy jakbym była wyrodną matką i krzywdę jej jakąś robiła ale wiem że nie jest glodna bo jestesmy na butli niestety i wychodzimy zawsze okolo 30 min po karmieniu, pieluszke jej zmieniam przed wyjsciem z domu a potem w drodze jak zaczyna się afera, gdy mąż bierze ją na ręce jest spokoj ale ona już troszkę waży więc dlugo nie da się jej tak niesc i gdy tylko odlozy ją do gondoli znow wrzask ,wcześniej było spokojnie nawet 3-4 godz spaceru bez awantury...przecież na spacerówkę za wcześnie... nie wiem już co robić czy wasze pociechy też tak miały?, jakieś pomysły macie co zrobić z tym problemem bo chyba po prostu przestanę z nią wychodzić do czasu aż zacznie siadać i bede mogła włożyć ją do spacerówki POMOCY!!

Gość gość
Nie zaprzastawaj spacerów. Może daj małej jakąś zabawkę do wózka, smoczek i może będzie dobrze...

Gość gość
Taki wiek. Kryzys wozkowy. Prawie kazde dziecko tak ma... Zawies karuzelke lub niech jezdzi na brzuszku,zeby moglo wszystko obserwowac

Gość gość
Jest i smoczek caly wozek obwieszony miskami grzechotkami wiatraczkami i nic krzyk krzyk i krzyk no koszmar po prostu jak kochalam z nia spacerowac tak teraz jak mam z nia isc nawet po zakupy to az mna telepie bo wiem ze bedzie wrzask maz tez wychodzil z nia chetnie sam teraz albo idzie ze mna albo w ogole z nia nie wychodzi bo naprawde nie da sie przejsc spokojnie 100m zeby nie bylo placzu na poczatku myslalam KOLKA ale jak maz bierze ja na rece i jest spokoj to raczej nie to. A co myslicie o tym aby podlozyc pod materacyc sztywna poduszke aby jechala w pozycji pol lezaco-siedzacej ale znow boje sie o kregoslupek. Nie mowie zeby to byla wielka poducha maly jasiek sztywniejszy taki hm???

Gość gość
ja mialam tak samo z moja corka tazke nie znosila jezdzic w gondoli i byl placz . moja corka jezdzila w wozku na brzuchu do memntu az sie nie zmeczyla i nie zasnela glowa miala na przodzie gondoli a nogi byly w strone byly budy skierowane miala parasolke nad glowka i tak sobie jezdzilysmy ;) jak lubi lezec na brzuchu to moze tak sprobuj u nas sie to sprawdzilo

Gość gość
Nudzi jej się. Chciałaby świat pooglądać.

Gość gość
w gondoli oparcie mozna regulowac, podniescie jej troche, niech widzi swiat, moze sie uspokoi

Gość gość
Mam to samo z 3 miesięcznym dzieckiem, z tym, ze odpada leżenie na brzuchu. Składam budkę na płasko i jeżdżę tylko tam, gdzie rosną drzewa. obserwuje wirujące listki i gałęzie i ją to bardziej interesuje niż wózek obwieszony tymi wszystkimi "mamonami". Pytałam ortopedy podczas usg bioder od kiedy można sadzać-otóż w siedzisku kubełkowym po ukończeniu 4 miesiąca, w tradycyjnym od 6. W foteliku samochodowym od urodzenia na max 2 godziny dziennie, pod warunkiem niekorzystania z leżaczków bujaczków i huśtawek w domu. Jeśli korzystasz ten czas odpowiednio skrócić.

Gość gość
Tez to wlasnie przerabiam :) zeby jakos przetrwac spacer wychodze z nia w foteliku...

Gość gość
też czekałam z niecierpliwością na spacerówkę bo też był cyrk w gondoli i teraz mam cyrk w spacerówce, poprostu nie lubi wózka, chwilę posiedzi ale na dłuższym spacerze jest po jakimś czasie problem, teraz robię tak że zabieram zawsze ze sobą tule i jak już jest ryk to biorę do nosidełka, mała ma 9,5 m-ca

Gość gość
Też tak miałam w zeszłym roku. Samo przeszło po ok. 1,5 miesiąca. Tylko teraz nie jestem przekonana czy to był kryzys wózkowy czy zwyczajnie dziecku było za gorąco (lato). Niby tylko w pampersie i koszulce i parasolka a nie buda nad głową, ale zawsze jak się do wózka schylalam to czułam duże ciepło od gondoli. Wychodziłam rano lub wieczorem. Myślę, ze lepiej przeczekać te gorące dni w domu.

Gość gość
poloz ja na brzuchu i przesun bude

Gość gość
W te gorączki z nią nie wychodzę wczesniej niz o 19 i do 21 spacerujemy ale i tak jest awantura:-( dzis sprobowałam z jazdą na brzuszku i spokoj przez jakis czas ... w domu nie sadzamy jej w zadnych bujaczkach lezy albo w lozeczku albo na macie w foteliku nie lubi zbytnio siedzieć.... mam z nią cyrk po prostu...coz widze ze nie tylko moja dama tak szaleje i chyba musze przeczekac to jakos