Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka języka

Polecane posty

Gość gość

Jak się da najszybciej nauczyć języka? Czy w kilka m-cy można się nauczyć płynnie?

Gość gość
w kilka dni. apple-jabłko horse -koń job - praca sensitive - wrażliwy

Gość grosssica
Chyba najlepszą opcją jest zapisanie się na kurs, poszukaj tych bardziej intensywnych, na studiach uczyłam się angielskiego w Speak Upie, nauka zajęła mi 2 lata ale mój tryb nie był aż tak bardzo intensywny, bo nie miałam za dużo czasu na naukę, ale i tak myślę, że poszło mi całkiem szybko.

Jak miałaś już styczność z językiem to polecam kursy wyjazdowe. Dużo się można nauczyć. Przede wszystkim nie ma pokusy, żeby mówić po polsku. Mój syn jedzie na Maltę. Bardzo dobre oferty są na stronce : www.smiletrips.pl/obozy-kolonie-jezykowe-za-granica/obozy-kolonie-jezykowe-niemcy/

Gość gość
Można tylko trzeba ostro się do tego przyłożyć. Jak komuś zależy na czasie polecam wyjazd na kurs za granicę. Ja uczę się niemieckiego i byłam w Berlinie ze szkołą językową Siesta www.siesta.pl. Naprawdę bardzo szybko się tam podszkoliłam co każdy zauważył. Poza tym przełamałam swoją barierę jeżeli chodzi o mówienie w tym języku.

Dla mnie szkoła Pi School jest niezła - dobrze dobierają grupy, na jednym poziomie. DZięki temu nie ma różnic językowych i w sumie w fajny sposób można nauczyć się jezyka. no ale wiadomo ze to jest jakaś tam odstawa. Resztę prracy trzeba włożyć samemu w domu. 

Szkoła, która oferuje indywidualne zajęcia - nauczyciel będzie pracował pod Ciebie. Opcja zazwyczaj jest dwa, trzy razy droższa, ale z sześć, siedem razy bardziej efektywna.

W kilka miesięcy płynnie? Zależy od języka. Chińskiego, japońskiego - zapomnij. Angielskiego, hiszpańskiego, rosyjskiego - przy intensywnej i dobrze pokierowanej pracy da radę od zera wejść gdzieś pomiędzy B1/B2 w pół roku.