Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grucjan

czy jest sens isc na studia?

Polecane posty

Gość grucjan

Tak jak w temacie, czy nie lepiej isc do szkoły policealnej zrobić jakiś pożyteczny kierunek a nawet dwa i mieć większe szanse na pracę czy isc na studia i niewiele z tego skorzystać? Co myślicie?

Gość gość
Czy ja wiem

Gość gość
Z roszczeniowym nastawieniem żaden. Studia same w sobie nie zwiększają znacząco szansy na zatrudnienie w zawodzie, chyba że kierunki specjalistyczne.

nie. nie ma sensu. obecnie studia to biznes. a kazdy biznes opiera sie na podstawowym załozeniu. dać jak najmniej za jak największą cene. w pprzypadku biznesu edukacyjnego mało tego, że ci nic nie daja to jeszcze okłamują (czyli w zasadzie odbierają) mamiąc perspektywą dobrej pracy, na której otrzymanie masz marne szanse. mozna to policzyc ale chyba nie umiesz liczyć. nie idź na matematyke

Szkoła policealna jest lepsza, bo zawsze możesz zrezygnować jak ci się coś niepodoba, zapisać się na coś innego i nic za to nie płacisz. Ja np. chodzę do szkoły Delta Edukacja we Wrocławiu i jestem bardzo zadowolona. Wydają legitymacje i zaświadczenia także możesz korzystać ze zniżek. a najlepiej to idź się dowiedz o wszystko w sekretariacie na ul. Kuźniczej 10

Gość Kaska_aksaK
ja jednak jestem za studiowaniem, większość ofert pracy wymaga wykształcenia wyższego... studia dzienne można spokojnie połączyć z pracą i zarabiać na siebie już od samego początku studiów. W Wyższej Szkole Biznesu w Dąbrowie Górniczej zajęcia odbywają się 3 dni w tygodniu (wtorki, środy, czwartki), w pozostałe dni można więc zająć się pracą. Mi pomogły znaleźć prace Panie z Akademickiego Biura Karier, najpierw miałam w firmie praktyki, a teraz normalnie tam pracuję. Zarabiam na siebie i studia i jestem bardzo zadowolona. No i pracę mam zbliżoną do kierunku studiów, czyli wszystko jest tak jak należy. Kończąc licencjat będę miała i studia wyższe i już 2,5 stażu pracy :)

Też jestem za studiowaniem, ale jak ktoś czuje, że to dla niego za wysokie progi to doskonałą alternatywą są właśnie szkoły policealne jak np. Gowork.

edług mnie studia obecnie nie są warte fatygi. Ja powiem ci że przypadkiemm trafiłam na szkołę żaka w moim mieście. Skończyłam tam technika usług kosmetycznym, jestem bardzo zadowolona z wyboru tej szkoły policealnej, nie miałam kasy żeby iść na studia bo mam małe dziecko a wybór kosmetyki był trafiony bo zajęcia miałam tylko w soboty i niedziele i nie miałam problemu z kim zostawić małą. W szkole dużo się nauczyłam, nie płaciłam za to nic i teraz dorabiam sobie jako jako kosmetyczka w domu. http://pila.zak.edu.pl/category/oferta-edukac yjna/szkoly-policealne-dwuletnie/

Gość gość
Szkoła policealna jest o niebo lepsza od studiów. Już po paru, kilku, kilkunastu miesiącach masz tytuł technika i otwartą drogę do znalezienia fajnej pracy. Sama się uczę w takie szkole i jestem bardzo zadowolona. Jedną z lepszych szkół jakie znam to Delta Edukacja.