Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jezdzenie na rowerku stacjonarnym na raty

Polecane posty

Gość gość

Czy to cos da? Jak np w sumie w ciagu dnia bede jezdzic ok 90 min, ale podzielone na czesci? Np 15 min, potem 2 godz przerwy, 20 min, znow przerwa, 15 min itd. Pytam, bo jestem mama dwojki maluchow i nie zawsze moge wygospodarowac ciagiem wiecej czasu.

Gość gość
Weź kup sobie taki wózek do przewożenia dzieci na rowerze i śmigaj z dziećmi. Takie jeżdżenie na raty nie ma sensu.

Gość gość
nic Ci to nie da, bo redukcja tkanki tłuszczowej zaczyna się po 30 min ćwiczenia

Gość gość
No ale jakies kalorie przeciez spalam, prawda?

Gość gość
Ja też polecam spacer we trójkę jeśli dasz radę czasowo. U mnie karmienie piersią plus codzienne spacery pozwoliły bardzo szybko wrócić do formy sprzed ciąży

Gość gość
A ja karmie piersia juz 5 mcy i nic. Spacer w trojke raczej tylko polega na wyjsciu na plac zabaw, bo jedno 5 miesieczne w gondoli a niespelna trzylatka nie zdolna do dlg spacerow na nogach, tzn musialabym jrdna reka pchac wozek a druga reka trzymac corke, a to jest niewygodne.

Gość gość
3 latka niezdolna do spacerów? Moje 2,5 letnie dziecko chodzi z nami bardzo dużo, na dalekie spacery też i daje rade

Gość gość
Niezdolna w tym sensie, ze raczej ja jestem niezdolna jedna reka pchac wozek, a druga trzymac moja trzylatke za reke. Kondycyjnie jest zdolna, ale musze ja trzymac, zeby np nie wybiegla na jezdnie itp.

Gość gość
Przy ćwiczeniach aerobowych tłuszcz zaczynasz spalać dopiero po 20-25 minutach, więc te ćwiczenia nic ci nie dadzą. Poza tym nie przywiązuj do aerobów zbyt dużego znaczenia, bo podczas ćwiczeń wcale nie traci sie az tak dużo kalorii. Aby schudnąć 1 kg trzeba pedałować ok. 16 godzin.

Gość gość
Nie sluchaj ich. Ja kiedys cwiczylam doslownie po 15 min dziennie (bo nie lubilam cwiczyc a chcialam zaczac i jakos sie zmotywowac a ciezko sobie samemu w glowie robic wymowki ze sie czasu nie ma jak to tylko 15 min) i widzialam efekt kilo mniej po tygodniu. Potem zwiekszalam 20 min, potem po tygodniu 30 i tak dalej.

Gość gość
widzialam efekt kilo mniej po tygodniu xxx To mogą być wahania wagi. Procesów odbywających się w naszym ciele nie przeskoczysz, prosta sprawa. Wytłumacz mi, jak można schudnąć kg jeżdżąc po 15 minut dziennie?

Gość gość
Coś tam spalisz, ale to jest mało wydajne. Wiesz jakie treningi przynosiły mi super efekty? 7 minut rozgrzewki i 45 minut ćwiczeń wysiłkowych połączonych z aerobami. Wszystko po okiem trenera na siłowni. Super wyrzeźbiłam i wysmukliłam ciało w 3 miesiące. Wcześniej 40 minut na orbitreku ipo pół roku efekt marny.

Gość gość
Problem w tym, że autorka nie ma czasu na ćwiczenia i chciała ćwiczyć "z doskoku", kiedy znajdzie chwilę.

Gość gość
A ja bym nie pytała, tylko spróbowała tak ćwiczyć przez tydzień. Jak spadnie ok. 0,2 kg to jest sens. Według mnie oczywiście ;-)

Gość gość
hahaha super po prostu! kilo mniej kilo mniej to ja mam roznicy, waząc sie rano oraz wieczorem- ze wzgledów medycznych musze aktualnie ważyć sie dwa razy dziennie i monitorowac to poza tym kilo to moze byc odwodnienie organizmu, spadek wody, a nie tłuszczu! autorko a moze biegaj wieczorami- jak maz np wraca z pracy ja nienawidziłam biegac i nie byłam w stanie przebiec od razu nie wiaodmo ile ale zaczełam z takim schematem znalezionym w necie-cos w stylu: http://stylowi.pl/7178425 i regularnie np co drugi dzien, na poczatku jest na przemian z chodzeniem wiec nie ejst a ztak intensywnie i sie wdrazasz bo szczerze powiem- taki rowerek stacjonarny cos da ale lepszy jest intensywny wysilek o dluzszym czasie niz takie ejzdzenie na raty, organizm zaczyna spalac magazynowany tłuszcz po jakism czasie jezdzac kilka razy dziennie po 15 minut efekty beda raczej słabe