Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój syn nie dba o siebie ,jest fleją !

Polecane posty

Gość gość

ma 16 lat ,w domu zawsze miał dobry przykład,od małego był goniony do mycia zębów ,do sprzątania,na dzień dzisiejszy (to nie jest prowokacja) ma grzybicę stóp ,chodzi w brudnych rozpadających sie butach ,ma łupież i mnóstwo syfów na buzi (to akurat nie jego wina). I tak -do lekarza z grzybica nie pójdzie bo my się czepiamy ! Kupiłam masć na grzybice nie posmaruje bo mu sie nie chce. Butów prac nie trzeba dobre są czepiamy się . dziura w nich taka że skarpetkę widac ale to nic bo to jego ulubione buty,zmieni jak kupimy mu nowe takie same . Tyle że nie kupimy takich samych bo znów sie rozwalą po 3 mc a kosztują 200 zł. Ponadto potrafi ubrac pomiętą uplamioną koszulę ,zębów nie myję W OGÓLE od jakiegos roku,prysznic bierze ale tak co drugi dzień. W pokoju syf kiła i mogiła ,pod łóżkiem brudne gacie i skarpety ,takie kłębowisko z tygodnia,dwóch. Jestem załamana ,ma kolegów ale jak patrze na nich to nie wierzę bo oni czysciutcy pachnacy ,wyprasowani,a ten z daleka widac że fleja. Co robić?

Gość gość
Urządzic w domu imprezę, zaprosić kilka jego koleżanek, kolegów. Szybciutko się ogarnie i posprząta.

Gość gość
nie ogarnie sie , on zaprasza kolegów do domu do swojego pokoju do tego syfu! tylko kopnie brudy pod wyrko i zaprasza. NA fb widze że chce sie umawiac z dziewczynami ,jest ładny i postawny ale brudas. Jedyne o co dba to fryzura , musi byc nazelowany i nagumowany ( guma do włosów) i regularnie fryzjer,a z włosów pada śnieg, kupiłam mu nizoral to nie bo śmierdzi ,on myje żelem pod prysznic.

Gość gość
To jak przyjdą do niego koledzy to idź przy nich wyciągając po kolei gacie z pod łóżka.

Gość gość
chyba tak zrobię, wiem że chamsko ,ale nie ma wyjscia . Najbardziej martwi mnie ta grzybica i zęby :(

Gość gość
Autorko, wstyd się przyznać ale ja też jestem lub byłem dzieckiem tego pokroju, też miałem grzybicę i na to pomógł odpowiedni szampon do włosów. Z łupieżem jeszcze walczę, zęby dopiero teraz zacząłem myć a mam 18 lat. Jak coś to możesz się mnie popytać o porady, chętnie odpowiem.

Gość gość
więc powiedz mi jak to sie stao że zacząłeś wreszcie o siebie dbać? i co Tobą powodowało że byłes fleja?

Gość gość
U mnie rodzice na początku naganiali do mycia zębów, sprzątania itd. Zobaczyli, że nie skutkowało więc przestali. Jednak ja czułem się jak trędowaty, czułem się źle ze sobą, że noszę te same skarpety cały tydzień, że nie myję zębów, uszu itd. Czułem się obrzydliwie i dodatkowe uwagi ze strony rodziców tylko sprawiały, że się buntowałem. Coś we mnie pękło i chciałem się poczuć ładniejszym, przystojniejszym więc zacząłem od zdrowego jedzenia, mycia zębów pastą wybielająca (kiedyś jeden dzieciak powiedział mi, że mam żółte zęby) do tego szczoteczka bardzo miękka bo zawsze kiedy próbowałem umyć zęby to mnie to bardzo bolało więc dlatego znienawidziłem tę czynność, szampon przeciwgrzybiczy, nowa garderoba. Szkoda mi było butów więc smarowałem nogi kremem odświeżającym stopy bo wiedziałem, że drugich sobie nie kupię a poza tym nie lubię marnować rzeczy. Zacząłem myć uszy specjalnym płynem bo patyczki mi zapychały uszy. Przyszedł potem też czas na fryzjera. Nie rozumiem tego, bo większość chłopaków stawia te włosy na żel, poprawia i tylko o to tak dbają, może myślą, że każda dziewczyna poleci na te włosy. Potem kupiłem produkty do mycia o moim ulubionym zapachu, żeby mycie było większą przyjemnością. Potem perfumy bo wiedziałem, że to podnosi atrakcyjność oraz będę bardziej zauważony. To sprawiło, że swobodniej się czuję ze sobą oraz lepiej mi przebywać wśród innych no i też w razie seksu to jestem czysty i zadbany cały czas. ;)

Gość gość
czyli rodzice Ci truli a Ty tym bardziej olewałeś higienę ? To jaką dasz mi rade ? mam odpuscic? nic mu nie mówić ?

Gość gość
Na razie nic mu nie mówcie, zobaczcie jak zareaguje. Jeżeli dalej będzie flejtuchem to poproście kogoś z waszego znajomego, którego on nie zna aby zwrócił kąśliwą uwagę w stylu "ale masz żółte zęby", "co tu tak śmierdzi". Takie coś najbardziej pomaga. Kilka takich uwag od obcych osób i zacznie coś ze sobą zrobić. Jeżeli będzie się pytać o porady, to cierpliwie mu poradźcie co czym myć itd. No i potem nie mówcie, że za bardzo dba o siebie bo przestanie :)

Gość gość
Aha i nie ośmieszaj go wśród szkolnych znajomych, typu wyciąganie majtek' bo to da odwrotny efekt. Znienawidzi was. Cała szkoła może o tym huczeć a on się może jeszcze bardziej załamać i pogrążyć się w swoim 'brudnym' świecie.

Gość gość
to moze sie wydawac smieszne ale my jestesmy załamani :( dzieki 18 letni gosciu za rady.

Gość gość
Rozumiem Was, bo to wasz syn i możecie się tak czuć. Wszystko się ułoży. Sam zobaczy, że ludzie, którzy dbają o siebie mają łatwiej w życiu społecznym.

Gość gość
Na moje zaczal by o siebie dbac jakby jakas dziewczyna sie pojawila na horyzoncie. Ale ona sie nie pojawi bo chlopak nie dba o siebie pod wzgledem higieny. I kółko sie zamyka. Mlody chlopak jak ma wizje sexu z fajna laska too by nawet dla tej sytuacji i caly dzien siedzial i sie kapal.

Gość gość
Moj syn tez nie czasami zapomniał umyc zebow kapiel co 2 dni , lato to raczej codziennie . Ale poznał dziewczyne ...cud ...kapiel poł godz , i kosmetyki takie jak on chce . dezxodoranty , woski na włosy, to samo ubranie , wiadomo bielizna codziennie inna ale nigdy nie ubierze dzinsow 2 dzien nawet jak sa czyste .

Gość gość
mój nigdy nie pozna jak sie nie wezmie za siebie :( podkoch/uje sie w takiej jednej ,pisze do niej na fb ,różne mionki serduszka wyskakujące z oczek , ciągle chce sie z nią umawiac a ta go zbywa. I jeszcze nie widziała jego stóp ,a jak zobaczy to ucieknie z krzykiem.