Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domi_nika12

Nie zdałam matury co mogę teraz zrobić

Polecane posty

Witam, jestem troche podlamana, bo nie poszlo mi na maturze. Mam do was pytanie - zastanawiam się czy czekać na poprawke i za rok sprobwać czy isć na jakiś kierunek policealny? studia czy szkola policealna?

Gość gość
a ile miałaś procent?

Gość gość
Było się uczyć i zdać:-P,u nas tylko kilka osób nie zdało

Brakowało mi kilka % z matematyki niestety i z polskiego też. Wczoraj wyczytałam coś o szkole policealnej. Nie wiem czy sie bawic w to czy czekac na poprawke. Macie jakies do polecenia?

Gość gość
A nie możesz poprawić w sierpniu? Z tego co się orientuje w sierpniu sa poprawki matur.. Ja na twoim miejscu wykorzystałabym wakacje na nauke a potem startowala na studia  Polecam ci goraco uczelnie na ktorej sama studiuje http://wsge.edu.pl/, mamy duzo kierunkow do wyboru. Na pewno znajdziesz cos dla siebie!

Gość gość
czekaj na poprawkę kotku a teraz się ucz i zapomnij na jakiś czas o masturbacji

Gość gość
albo popraw albo idź do pracy

Gość gość
a potem startowala na studia - pustak nie zdał matury i chce iść na studia, chyba szlifowania bruków

Gość martyna 33
Czekaj na poprawę :-D

Gość gość
Ja nie zdałam matury też z matematyki. Po prostu poszłam do pracy, przez rok uczyłam się do drugiego podejścia i zdałam kolejnym razem na poziomie rozszerzonym. Potem poszłam na studia. A za pierwszym podejściem nie zdałam, bo nie chciało mi się uczyć i olałam przygotowania do matury. Ale to było 10 lat temu.

Gość sylwia223
A mozna poprawiać w sierpniu jak sie nie zdało dwóch przedmiotów?

Gość weronikaa21
Nie mam zamiaru tracić czasu na studia, 5 lat z życia wyjęte. W szkole policealnej uczę się tylko co drugi weekend. Niby zdałam maturę, ale słabo. Matura nie jest potrzebna jak ktoś chce iść do szkoły policealnej. Ja idę na technika administracji, uwielbiam bawić się w papierach, pisać, pracować na komputerze. Nic nie będę płacić za naukę, bo w szkole Delta edukacja kierunek ten jest całkowicie za darmo. Jeśli mogę ci doradzić, to przyjdź, popytaj się w sekretariacie tej szkoły, bo widziałam na ulotce,że darmowych kierunków oni mają więcej. Z tego, co zapamiętałam, to technik informatyk, technik weterynarii, opiekun medyczny, florysta, opiekunka środowiskowa, asystent osoby niepełnosprawnej, technik BHP są za darmo i to jest gdzieś z połowa tego wszystkiego, co jeszcze mają bezpłatnie.

Świat bez matury ci się nie zawali, uwierz mi :) ja powiem ci że przypadkiemm trafiłam na szkołę żaka w moim mieście. Skończyłam tam technika usług kosmetycznym, jestem bardzo zadowolona z wyboru tej szkoły policealnej, nie miałam kasy żeby iść na studia bo mam małe dziecko a wybór kosmetyki był trafiony bo zajęcia miałam tylko w soboty i niedziele i nie miałam problemu z kim zostawić małą. W szkole dużo się nauczyłam, nie płaciłam za to nic i teraz dorabiam sobie jako jako kosmetyczka w domu. http://pila.zak.edu.pl/category/oferta-edukac yjna/szkoly-policealne-dwuletnie/

Gość gość
brak matury przecież nie skreśla Cię, podejdziesz do poprawki i w końcu ją zdasz :) a w między czasie możesz iść do policealnej, tam nie wymagają matury :) w Omedze, która mogę Ci zaproponować jest dużo darmowych kierunków :)

Gość gość
DO PRACY RODACY ZAGRANICA i mamone trzepać