Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sa tu mamy fryzjerki lub majace fryzure "bob"

Polecane posty

Gość gość

Mam wlosy troche za ramiona. Teraz, w upaly taka dlugosc jest nie do zniesienia (nie lubie wiazac wlosow, bo uszy mi odstaja). I tak sie zastanawiam nad cieciem "bob". W zwiazku z tym mam kilka pytan-czy trzeba za kazdym razem wlosy prostowac, czy wystarczy tylko przod? Mam okragla twarz, czy taka fryzura bedzie pasowala? chcialabym tez prosta grzywke do tego. Wiadomo, ze jak wyjde wymodelowana od fryzjera, to efekt bedzie, ale czy potem w domu dojde z wlosami do porzadku, to juz nie wiem. A niestety nie mamczasu na sterrczenie przed lustrem. Co sadzicie?

Gość gość
Juz od pol roku nosze sie z zamiarem zmiany fryzury, ale trafilam do 3 fryzjerek, z czego 2 uwazaly, ze szkoda wlosy obcinac, a 3 miala olewajacy stosunek, bylo jej wszystko jedno. Konczylo sie na podcinaniu koncowek i obcinaniu grzywki.

Gość gość
Ja mam i sobie chwale, ale mam proste wlosy jak drut, wiec nie musze prostowac.

Gość gość
taka fryzura sprawdza się tylko przy idealnie prostych włosach, w przeciwnym wypadku włosy wyglądają niechlujnie, jak mop. Więc musiałabyś prostować, poza tym w takie upały to i tak nie byłaby żadna ulga bo jednak włosy okalają uszy, trochę szyi. A dodatkowo przy okrągłej twarzy jeszcze bardziej bob twarz poszesza. Odradzam.

Gość gość
układanie się włosów zależy od cięcia, włosy źle obcięte będą się wywijać, nawet jeśli są proste. ja nie prostuje włosów, mam boba i nie mam prostych włosów, ale dopiero trzecia fryzjera dobrze mnie obcięła

Gość gość
Ja miała bardzo dlugo. Mam bardzo wymagajace włosy, gęste i grube i mało który fryzjer potrafił mi je tak obciąć żebym nie musiała dużo pracy w układanie wkładać. Boba prawie zawsze musisz chociaż lekko wymodelować - najlepiej grubą okrągłą szczotką i ewentualnie prostownicą - jeżeli chcesz żeby super wyglądał. Bez tego, dobrze obcięty, będzie wyglądał tylko fajnie. Wszystko zależy jakie masz włosy. To czy będzie c***asował czy nie sama musisz ocenić. Ps. Jak nie masz sprawdzonego fryzjera to nie rób boba

Gość gość
Ide jutro do poleconej fryzjerki. Kolezanka do niej chodzi, przeszla calkowita metamorfoze, z wlosow do ramion, do wygolonych bokow, krotkich tylko z dluga grzywka -ta fryzjerka jej dobrala i efekt byl piorunujacy, nie dosc, ze taka zmiana, to na plus wlasnie. Pisalam, ze kucyki, koki odpadaja u mnie, bo choc mam male uszy, to odstaja i chce je zakryc. a jest mi za goraco, gdy mam chodzic w rozpuszczonych. Dodatkowo w pracy musze miec zwiazane, wiec krotki tyl rozwiazalby problem.

bob niby jest fajną opcją, ale przy kręconych włosach stanowczo odradzam. Możesz zaryzykować i prostowac np sam przód. Natomiast przy falowanych włosach może wyglądać na prawdę fajnie.