Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polaczenia kolorow

Polecane posty

Gość gość

nie potrafie polaczyc kolorow zeby wygladac naprawde super, czasem widze dziewczyny w spodnicach czy spodniach+jakas bluzeczka ale odpowiednie dobranie kolorow sprawia ze wyglada sie super, czy np szara spodnica+top koralowy jest ok??

moim zdaniem ok, do szarości fajnie pasuje czarny, biały albo np jakiś odcień niebieskiego. Pokombinuj...

Szarość dobrze komponuje się niemal z każdą barwą, mi bardzo się podoba w połączeniu z żółtym i różowym. Poza tym radzę też zwracać uwagę na detale. Jeśli na wzorze bluzki pojawia się jakiś kolor, nawet w niewielkiej ilości możesz go wykorzystać przy doborze spodni lub spodni. Eksperymentuj ile się da i zrób przegląd szafy. Może uda Ci się stworzyć coś fajnego;)

Poszukaj sobie koła przedstawiającego jak łączyć kolory, powinno Ci pomóc;) zawsze możesz robić uniwersalne zestawy, do czerni pasuje prawie wszystko;)

Gość gość
To jest bardzo proste. Idziesz na analizę kolorystyczną (albo ją robisz przez net, na podstawie zdjęć), dostajesz albo kupujesz swój "wachlarz kolorów". Potem tworzysz bazę, wybierając z tej paletki najbardziej klasyczne kolory (szarości, granaty, brązy...), kupujesz w tych kolorach spodnie, spódnice, żakiety. I... hulaj dusza, do tej bazy będzie pasował każdy inny kolor z twojej palety, więc ograniczy cię tylko oferta sklepów i wyobraźnia :) Moja paletka wygląda mniej więcej tak: www.inventyourimage.com/wp-content/uploads/2014/02/SSu-Invent-Your-Image-Womens-Book-of-Colors-1024x619.jpg I jak widać wyboru nie brakuje, daje to np. takie zestawy: www.12blueprints.com/soft-summers-gorgeous-colour-and-ces/ (popatrz na samym dole na tekst o "Colour Equations", znajdziesz je dla każdego podtypu i to już sporo pomaga: www.12blueprints.com/the-12-colour-equations/ )

Gość gość
Prośba. A masz może tą paletkę/wachlarz dla spring ? Chciałabym porównać.

Gość gość
Tutaj masz mały zbiór podpowiedzi dla wszystkich typów: www.urugwajska-kontrolerka-parkometrow.blogspot.fr/2012/01/analiza-kolorystyczna-cz-i.html Jak już dopasujesz się do konkretnego podtypu to potem wpisujesz w go0gle ten podtyp plus 'color palette' czy 'colors' i powinny wyskoczyć takie wachlarze, na tej samej stronce znalazłam np. dla "light spring": www.inventyourimage.com/2014/02/17/light-spring-book-of-colors/ Są też strony, gdzie są zebrane listy kosmetyków do makijażu, ze wskazaniem konkretnych kolorów dla każdego typu :)

Przede wszystkim nie bój się łączyć kolorów. ;) To nie takie trudne. Wszystko zależy od Twoich osobistych upodobań. Podążaj za własnym instynktem! W doborze kolorów może pomóc Ci koło barw. To niezwykle praktyczne narzędzie, jeśli nie ufasz swoim umiejętnościom. ;) Dodatkowo podpowiem CI, że istnieją dwa sposoby łączenia kolorów. Pierwszy z nich to kontrastowanie np. burgund/ turkus, biel/ czerń Drugi z nich polega na dobieraniu barw komplementarnych np. jasny fiolet/ ciemny fiolet, jasny brąz/ beż. Dodatkowo polecam przeglądanie poradników i czasopism – kopalnia inspiracji!  Ale przede wszystkim – wybieraj taką kolorystykę, w której czujesz się dobrze ;) Powodzenia!

Gość gość
Do: gość . Dziękuję za the light spring i in. Wiem, że są te strony ale miałam nadzieję że wskażesz mi drogę na skrót.

Gość gość
Jest przestaniesz to czytac to umrzesz.mam na imie Teresa Fidalgo.Jezeli nie przeslesz tego do 20 osob. Bede spala z taba na zawsze .Jedna dziewczyna zignorowala i 29 dni pozniej jej mama umarla .jestem prawdziwa mozesz znajesc mnie na google