Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ludzie dają wam coś za darmo? Ja już przestałam

Polecane posty

Gość gość

Zawsze taka byłam, że lubiłam prezenty dawać i bez okazji a to koleżance a to znajomym a to jakiś gratis i to pełnowmiarowy do zamówienia bo jestem konsultantką avonu ale od dziś nic już nie daję i nie ma gratisów. Nie warto.

Gość gość
ciuchy i zabawki po synu rozdałam, nie chcialo mi się bawić w żadne aukcje i sprzedawać to za grosze

Gość bardzoobiektywnaosoba
A mozna wiedziec czemu przestalas?Mi za darmo to daje tylko rodzina i partner, czyli tak jak pewnie u wiekszosci..

Gość gość
Czasem coś daję i czasem dostanę :)

Dają tylko trzeba to zauważyć, połowa zbiorów w internetach jest podarunkiem za darmo. A mogli by nie wrzucać.

Gość gość
Jeśli komuś coś daję, to dlatego że chcę, ktoś potrzebuje, mi nie ubędzie, sprawię obopólną przyjemność a nie że liczę na coś w zamian. Jeśli mam się rozliczać to sprzedaję.

Gość gość
A d**y dajesz tez za kase? haha:)

Gość gość
Mi obcy coś da a teściowa nic.

Gość gość
Ja rzadko daję prezenty bez okazji, nie lubię też za bardzo dostawać., bo zawsze mi się wydaje, że to zobowiązujące. Ale lubię np. dać komuś swój czas, pomóc czy coś w tym rodzaju.

Gość gość
dawałam bo też chciałam coś dostać chyba podświadomie

Gość gość
gość dziś i dali?

Gość gość
No teściowa mi daje, mama tez, a tak to czemu ktos miałby mi cos dać? Ja tez rodzicom czy teściom czasem coś dam ale to na zasadzie "jestem w sklepie, widzę coś co by sie teściowej przydalo lub wiem, ze szuka to kupuje i przy okazji daje".

Gość gość
też za darmo coś dawałam bo może myślam że mnie ktoś może polubi jak coś dostanie? a tak to nie działa

Gość gość
sama dużo dawałam trochę też dostałam jak mama pojechała do swoje koleżanki ta mi napakowła różne rzeczy ale wiecie jakiś teraz dobrobyt jest i nie wszystko się podoba

Gość gość
Działa, że się nauczą brać. Zresztą jedna chwała czy dajesz czy nie, jak nie masz ogólnego poważania i tak to nic nie da. Choć za wałówę czasami można znaleźć pracę czy się w niej utrzymać. Ale to już rządzi się innymi prawami, którym daleko do bezinteresowności.

Gość gość
na urodziny dostałam same słodycze a nie lubię a ode mnie na urodziny dostały coś co wiem że chciały a dla mnie olewka

Gość gość
gość dziś no wlasnie...i tak jest w życiu ze wszystkim. Nad innymi skaczą, a innych mają w du...ie. A im bardziej my nad kims skaczemy, tym bardziej ten ktoś nas tam ma.

Gość gość
mam znajomą jest dumna pewna siebie a ludzie ją lubią tylko nie można mieć do niej zaufania to sie okazuje po czasie ale gdyby tylko chciała mogłaby mieć masę przyjaciól ale ona olewa ludzi i już ma innych znajomych sama wybiera kogos chce mieć za przyjaciela

Gość gość
No własnie...bo to coś trzeb mieć w sobie po prostu