Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szafa roczniaka na jesień , rozmiarówka, pomóżcie:)

Polecane posty

Gość gość

Ile ciuchów mają w szafach wasze dzieci mniej więcej ok roku . Mam synka , we wrześniu skończy roczek i idzie do żłobka . Ma 10 mies , aktualnie 10,5 kg ok 81 cm . Teraz rozmiar : spodnie w większości 80 , spodnie koszulki , body 80/86 albo 86/92 . Na razie nie chodzi zbytnio to 1 para klapeczek i 1 para trzewików . Nie wiem ile rzeczy kupić mu na jesień , w sumie miał ich sporo za dużo . Jak dzieci pózniej rosną , czy na 14, 15 miesięcy kurteczka 92 będzie ok ? Do żłobka tylko body czy koszulki też mogą być . Po ile sztuk wszystkiego kupować ? Na jesień mam sporo wydatków , a teraz można kupić coś fajnego na przecenach itd .

Gość gość
Z rozmiarami ciężko doradzać, bo rozmiarówka jest zróżnicowana i dzieci różne. Ja mam córki i zawsze mają wszystkiego za dużo. Wiele rzeczy odkładam prawie nowych. Wybieraj ubranka, które się łatwo zakładają, dobrze piorą i takie, które mogą być większe /np. dresy ze ściągaczami/.

Gość gość
A w jakich ilościach , np, czy 5 par body , 5 par spodni 4 bluzy , swetry , 2 pary butów wystarczy na początek , czy dziecko w tym wieku już tak sie brudzi , że trzeba o wiele więcej ? ?

Gość gość
Powiem tak zależy jakie dziecko z tym brudzeniem U nas w tym czasie były 2 pary spodni + jakieś dresy 3 pary bodow. .3 sweterki czy bluzy..spokojnie starczyło musisz samą wyczuć ile wam starczy..jest pralka więc wieczorem pierzesz rano zazwyczaj suche więc problemu nie ma;-) a rozmiar to różnie zależy od firmy..U nas mój syn w wieku 13 M miał rozmiar kurtki z Tesco 92 i taka na styk..bo te rozmiary jakieś pomieszane

Gość gość
Powiem ci tak. Moja córka ma 21msc i odkąd sie ciepło zrobiło to poprostu dziennie 2-3 zestawy idą!!np dzisiaj byłam rano w piaskownicy i na zjeżdzalniach to już sukienka do prania. po południu basen więc niby nic ale po basenie jadła to sie ubebrała i kolejny zestaw. Po powrocie do domu zaczeło lać więc nie wyszłyśmy już ale jakby było ładnie to znów sukienka albo spodenki i koszulka do prania. Jak była jesien starczało mi tak: bluzek z 7 z długim rekawem do tego 5 body na krótki rękaw 2 pary spodni grubszych z podszewką i jakieś 5 par legginsów 2 bluzy kurtka grubsza i ciensza sweterki ze 2 i buty (tu już minimum to 2 pary w razie pomoczenia zakryte typu trzewiki/adidasy plus kalosze). Z takim zestawem pranie 2 razy na tydzień. Ale oczywiście moja ciuchów ma wiecej :P . jest z października 2013 i od października 2014 chodziła w spodniach h&m 92-z tym że jest wysoka , wychodzi ponad 97 centyl. Kurtke miała na 86 z cool lub i kombinezon jednocyesciowy tez 86 (ze smyka oba) no i w lutym dobrze ze było ciepło bo kombinezon za mały sie zrobił (nogawki) mimo ze w październiku/lisopadzie był bardzo luźny. Kurtke miała tez z 5-10-15 na 92 (grubsza niz ta pierwsza)i była dobra nawet jescze zapas w rekawach pod koniec zimy. jedno co zauwazylam to jej wzrost zwolnił i to sporo. Nawet po butach widze. np. we wrześniu/październiku miała 21. W grudniu 23. w marcu 24 i dalej chodzi w 24 i jeszcze mysle wakacje przechodzi (to z fisher price i ren but -sandałki które ma po domu, a z befado 24 jeszcze za duże)

Gość gość
Kurcze to tak w miarę . Myślałam , że o wiele więcej . Kurtkę już kupiłam cieplejszą , wiatrówkę ma rozm .80 ale zawyżony bo nawet luzna jeszcze . W tesco widziałam spore body , kilka sztuk to wystarczy , ze 4 bluzki na długi rękaw , 3 bluzy , kilka par spodni cieplejszych , buty ma , kalosze dokupię i zimowe to już w sklepie będe mierzyć .