Gość gość Napisano Lipiec 8, 2015 Witam. Jestem młoda dziewczyna która 3 lata temu zaczęła trenować triathlon. Przez ostatnie 2 lata udało mi sie dużo razy stanąć na podium oraz zajęłam 2 miejsce na Mistrzostwach Polski. Ten rok szkolny był dla mnie bardzo ciężki, rozwód rodziców, smierć ciotki... Ogólna załamka. W te wakacje postanowiłam tak jak co roku trenować przez cały lipiec a potem lenić sie cały sierpień. Zaplanowałam sobie także kolonie za granice na 8 sierpnia. Mimo ze w tym roku często opuszczałam treningi, dużo przytyłam oraz nie mam formy i tak postanowiłam, ze wystartuje w MP (Mistrzostwa Polski). Niestety, tydzień temu okazało sie, ze te własnie MP odbywać sie bedą dokladnie 8 sierpnia w dzień mojego wyjazdy na kolonie. Od tego czasu o niczym innym nie myśle tylko nad tym jaka powinnam podjąć decyzje. Oczywiście dla was pewnie wybór był by łatwy, ale nie dla mnie. Otuż na ta kolonie wpłaciłam już zaliczkę 600 zł. Dodatkowo jadę na nią z koleżanka która musi na ta kolonie jechać bo strata pieniędzy ... Ja od dawna wiedziałam, ze i tak chce skończyć z trenowaniem, ale po MP. Trenerka sadziła ze bedą one tydzień wcześniej. Przyznam, ze mam szanse wygrać te zawody, mimo ze i tak nie mam formy. Ale tez mi na tym nie zależy. Normalnie przedzwonilabym do trenerki i powiedziała ze nie chce, wole wakacje i tyle. Ale wiem ze będę miała wyzuty sumienia. W sumie powiedziałbym to jej bo na prawdę strasznie chce jechać na ta kolonie i jest wreszcie możliwość by skończyć, ale jak zwykle przejmuje sie tym co powiedzą inni. Rodzice mówią, ze decyzje mam podjąć sama. Gdy powiedziałam im ze chce na kolonie, stwierdzili ze będę tego żałować. Nie będę miała wyrzutów sumienia jeśli moja trenerka przyzna, ze nie muszę w nich uczestniczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach