Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamil312

Drapanie po głowie

Polecane posty

Gość Kamil312

Mój problem jest taki iż drapie się po głowie, jest wiele powodów głównymi jest stres i nuudy zamieściłem ten temat gdyż może ktoś z was miał tak podobnie i jakoś z tym skończył, sam już próbowałem ale silna wola to za mało, to jest silniejsze ode mnie, jak komuś się udało to pokonać proszę o podzielenie się tym ze mną, sporo czytałem o tym i to jest straszne w skutkach np. to że włosy są przez to słabsze i wypadają Help me ! ;(

Gość gość
Ja mam podobny nawyk, przeważnie jak się nad czymś zastanawiam.

Gość gość
Chciałbym to zwalczyć chce mieć jak by to ująć fajne włosy jestem młody i chce jak najszybciej działać T-T

Gość gość
Przesadzasz.

Gość gość
Wcale że nie czytałem ze kobieta cztsrdziestoletnia do teraz nie może sb z tym poradzić a jej włosy jak to sama ujeła sa do D*PY a jakaś dziewczyna pisała że wypadają jej jak się kąpie MASAKRA

Gość gość
Czy radę to zwalczyć ? zaczeło się jakieś 2-3 miesiące przed wakacjami :/

Gość gość
Zmagałam się z tym problemem przez jakieś 1,5 roku, już nie pamiętam, czy zaczęło się to jeszcze w podstwówce, czy już w gimnazjum, ale stawiam na gimnazjum, bo tam zaczęły się moje problemy z akcpetacją siebie- otoczenie na to wpływało, dużo osób zaczęło komentować mój wygląd i z przebojowej, popularnej dziewczyny stałam się bardzo stłamszona. Na początku polubiłam ten lekki ból, który towarzyszył drapaniu sobie głowy, później polubiłam wyjmowanie spod paznokci tej białej warstwy- chyba naskórka, nawet nie wiem kiedy, moja głowa pokryła się ranami. Później niesamowitą przyjemnością stało się dla mnie rozdrapywanie strupów, wraz z wydrapywaniem strupów wychodziły mi włosy- tak po 5, po 6. Oczywiście nigdy się nie przyznałam mamie do tego, że sama sobie to robię, była przekonana, że to jakaś choroba. Leczyła mnie dopóki nie przestałam sobie tego robić. Po prostu znalazłam sobie inny sposób na nerwy- zaczęłam sobie wyciskać z ramion, rąk chyba mieszki włosowe. Moje ręce były wiecznie pokryte ranami, czerwonymi śladami. Trwało to dość długo, jakoś do początku 3 liceum. Jak uporałam się ze sobą, to zaprzestałam tych praktyk. Więc rozumiem Twój problem.

Gość gość
Wreście mnie ktoś rozumie, czyli podsumując muszę znaleźć inny sposób na wyładowanie stresu :/

Gość gość
jak opanujesz nerwy, stres, to wszystko wróci do normy :)

Gość gość
Mam to samo rozdrapuje te strupki i tak w kolko

Gość gość
do dermatologa sprawdź czy nie masz grzybicy, od teog swędzi głowa ewentualnie uczulenie na szampon a jak drapiesz się na tle nerwowym to pij melisę, łykaj tabletki z walerianą

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi, nabrałem dzięki wam motywacjii do dalszej walki z tym :)