Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy odpada kikut pepowinowy ???

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamusie :) Mam pytanko kiedy waszym dzieciom odpadl kikut pepowinowy ??? Moja córeczka ma 7 tygodni a kikut nadal się bardzo mocno trzyma. Nie wyglada w ogóle jakby mial odpaść.

Gość gość
6 dnia. To nie zart z tym 7 tygodniem?

Gość gość
Jeśli pielegnujesz octaniseptem to przejdź na spirytus slicylowy lub alkohol izopropylowy (waciki leko).

Gość gość
Z tego co pamiętam mojej córce kikut odpadł mniej więcej w drugim tygodniu po porodzie.

Gość gość
To nie zart. Naprawdę kikut nadal się mocno trzyma w 7 tyg. Od 4 tyg pielęgnuje kikut wacikami leko. W piatek idę do pediatry. Dodam że pępek jest suchy nic się z niego nie sączy.

Gość gość
Nie odrywaj go na sile. Sam musi odpasc. Idz do pediatry. Moze cos doradzi. Mojej corce odpadl po 2tygodniach

Gość gość
To przejdź na octanisept! ! Ja też się meczylam z tymi wacikami koszmar.

Gość gość
Mojej odpadl dopiero po ok 4 tygodniach.. tez uzywalam octaniseptu. Mama i babcia radzily spirytusem. Pepek odpadl, ale zrobil sie maly ziarniak i pediatra kazala uzywac tradycyjnie gencjany.. tak wiec tradycyjne sposoby sa najlepsze.

Gość gość
U mojej córki odpadł koło 6 tygodnia. Musieliśmy mu co prawda trochę"pomoc" ale to już trwało bardzo długo i straszyli nas usuwaniem go przez lekarza i innymi komplikacjami. Przemywaj spirytusem bo oatanisept jest za słaby. A przy przemywaniu odchylaj kikut w każdą stronę