Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ogarniam tego fenomenu

pytam serio ,dlaczego podejmujecie prace za 1280 zł netto?

Polecane posty

Gość nie ogarniam tego fenomenu

i nie pytam o pierwsza pracę zaraz po studiach,tylko z rocznym przynajmniej doswiadczeniem. Wiadomo na początku trzeba nabyć nieco praktyki ale pózniej ? Znam ludzi co mają po 10 lat dośw i robia za minimum na śmieciówach ,w praktyce po 100h w tygodniu:o Przecież średnio rozgarnięty osobnik z palcem w du.pie zarobi sobie lajtowo te 1200 na czarno

Gość gość
ludzie sobie radzą jak umieją co z twojej perspektywy może wyglądać jako nie radzenie sobie są mniej rozgarnięci ciężko ich za to winić

Gość gość
marzenie za tyle u mnie nawet a 100zl nie ma

Gość gość
na czarno ??? łatwo sie mowi to powiedz mi gdzie!

Gość gość
na budowie na czarno 10zł/h i po 200+h miesięcznie? W głupim mc 10,90brutto? Wszędzie można dostać więcej niż te 1300zł mc... ale no cóż debilnego społeczeństwa się nie zmieni

Gość gość
wymieniłes budowę a następnie napisałes wszędzie czyli dokładnie gdzie? :) Gdzie można jeszcze zarobic na czarno więcej niz 1300 i pisząc więcej mam na myśli znaczniejszą sumę, bo dla 300 zł dodatku nie chce tracić ubezpieczenia i składek emerytalnych oraz zabezpieczenia w razie choroby podczas której będe mogła zawsze pójśc na zwolnienie i nadal bede dostawac pieniądze. Jesli pójde na czarno i zachoruję to co wtedy zrobię? Skąd wezmę pieniądze? Pracodawca mi zapłaci za dni w które nie przychodze do pracy? Powiedz mi rozgarnięty radzący sobie człowieku jakbyś to rozwiązał?

Gość gość
A co radzisz,ma ktoś iść żebrać pod marketem?To już lepiej pracować za byle jakie pieniądze,od czegoś trzeba zacząć:-(

Gość gość
"chojraczyć" to mogą osoby,które nie mają żadnych obciążeń,typu rodzina,jakieś problemy i mogą sobie przebierać,wybierać,jeździć za granicę i tam szukać szczęścia,jak ktoś ma na głowie rachunki,zaopatrzenie lodówki,i w ogóle rodzinę to nie zastanawia się czy ta kasa uwłacza,tylko karnie zapier/dala znam wielu ludzi po dobrych studiach,a nawet z doktoratami,którzy handlują na targach,bo to co zarabiali na etacie to im na waciki nie starczyło,a np trzeba było utrzymać rodzinę,,, każdy sobie radzi,jak potrafi lepiej zarabiać cokolwiek,niż wisieć na garnuszku u rodziców ..choć to zdecydowanie wygodniejsze nie pracować i udawać ,ze pracy nie ma..