Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"Niezapowiedzana"Zapowiedziana Wizyta

Polecane posty

Gość gość

Witam, prosze o opinie. W sobote zadzwoniłem do siostry zapytać co słychać, w poprzedni weekend było jej wesele. Na weselu razem z dziewczyną zaprosiliśmy ich do nas. Podczas rozmowy siostra poinformowała nas że chcieli by nas odwiedzić i ze przyjechali by jutro w nocy. Informacja mnie ucieszyła i powiedzialem ze oczywiscie zeby wpadali. I zaczeła sie dwu dniowa awantura. Że to jest brak szacunku do mojej dziewczyny, jak mozna tak traktować innych.Ze wizyta musi byc zapowiedziana wczesniej, że jestem popychadłem jezeli na to sie zgodziłem. Prosze o wasze opinie bo juz sam nie wiem co mam o tym wszystkim mysleć.

Gość gość
Bo nie wolno ludzi informować, że się przyjedzie tylko kulturalnie zapytać czy mogą przyjechać, czy nie macie innych planów. To jest wielka różnica! Uszanuj swoją dziewczynę i zacznij z nią konsultować, pytać się czy ma ochotę na gości w danym dniu.

Gość gość
Nie wazne czy to rodzina, czy znajomi czy rodzice, muszą oni was pytać czy mogą przyjechać z nie z góry zakładać że będą i już! Do mnie do domu przyłaziła teściowa bez zapowiedzi, to ją pouczyłam, że ja u mnie w domu są takie zasady i ma do mnie dzwonić i się pytać a nie zwalać mi na głowę jak np jestem zajęta i mam inne plany niż goszczenie rodziców męża.

Gość gość
Czyli zadzwoniłeś w sobotę, a ni chceili przyjechać w niedzielę w nnocy? No ok, zaprosiliście ich cwcześniej, tylko wy nie idziecie do pracy w poniedziałek?Bo u nas tylko taki byłby problem.Mó brat z bratową, czasem dzwonią i uwawiamy się na koeljy dzień, my jesteśmy dość blisko i nnikt z tego powodu zaganienia nie trobi.Moja szwagierka zawsze mi we wszystkim pomaga, ja Jej i nie ma krępacji, ani poczucia ,ze sa goscie w domu, nop moze tylko dzieciaki strasznie wariują, no ale 4 maluchów w podobnym wieku to też nic dziwnego. Twoja dziweczyna wymaga bardzo oficjalnego trtaktowania, ato wszysto zależy od bliskości relacji, może chciała wypaśc jak najlepiej i mieć wiecej czasu na przy gotowanie wszystkiego, ale nawet jełśi tak, to też nie jest to powód do takich wymówek.

Gość gość
Twoja dziewczyna zdecydowanie przesadza. Zaprosiliście ich, nie wpadli z ulicy tylko zgadaliście się telefonicznie, nie wiem w czym problem, to nie ktos obcy tylko siostra... Dla mnie moja czy męża siostra moze "informować", ze wpadnie, nie musi czekać na pisemne zaproszenie z datą i godziną...

Gość gość
Rozmawiałem z siostra w sobote, poinformowała mnie że chciałby przyjechać, jezeli by nam to nie pasowała to bym jej powiedział że nie, podjąłem sam decyzje ponieważ moja dziewczyna ma zawsze problem. Zeby wyjsc na spacer potrzebuje dwóch godzin przygotowania, spacer godzinny. Według niej ona sie nie wyspi itd. Ale wydaje mi sie ze zwiazk to sa kompromisy.

Gość gość
Ostatnio także mialem awanture o przyjęcie. Zorganizowałem swoje urodziny i zaprosiłem znajomych na 19. Grupka moich znajomych pojawiła sie o 18 50. Awantura ze jak oni tak moge ze ona zapraszała na 19, ze teraz maja stać pod blokiem. To nie jest normalne

Gość gość
Laska jest psychiczna. Nic dodać, nic ująć. Po ch... się męczysz z niezrównoważoną histeryczką? Miej jaja i nie pozwól sobie na takie jazdy :o

Gość gość
No właśnie nie dałem, i od niedzieli jest foch i obraza i chciałem zapytać innych bo sam nie wiem co myśleć.