Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do karmiacych mm: co ile godzin jedza wasze 4miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 4miesiace i je co 4 albo nawet 4,5 godz. I w zasadzie rzadko dopomina się sam, sama mu robię mleko jak mijają 4 godz czasem te 4,5. Na wadze idzie jak burza, waży już ponad 7 kg. Mimo to martwię się, że je za rzadko. W nocy śpi około 6,5 godziny. Niby takie dziecko powinno jeść 5 razy dziennie, i tyle je mój syn, ale zazwyczaj przewiduje się 5 karmień jak dziecko śpi w nocy dłużej. Napiszcie dla porównania co ile jedzą wasze dzieci. Sama wiem po sobie, że po 4 godzinach jestem głodna jak wilk, a co dopiero taki mały żołądeczek. Jak myślicie?

Gość gość
Może mały brzuszek wolniej trawi

Gość gość
dzis koncza 4 miesiace (blizniaki) jedza co 3-4 h, zalezy czy sobie przysna, wtedy ta przerwa czasem dluzej trwa :) ale przesypiaja praktycznie cale noce, wiec wtedy przerwa od 20 do ok 5, czasem 6. jedza po 150-160 ml, tylko na noc jedna z nich zjada 180, bo tak potrzebuje (jest nieco wieksza i szybciej sie rozwija). no i wprowadzilam juz warzywa w poludnie, zjadaja po kilka lyzeczek np marchewki, dyni, ziemniaka, ale potem normalnie mleko, tylko mniej (ok 130-140 ml). maja duze apetyty i sa raczej spore ;)

Gość gość
A więc właśnie, jeżeli ta przerwa w karmieniu nocnym jest taka długa to ok wiadomo potem karmisz co 3-4 godz, ale u nas to raptem 6 godzin spania w nocy, więc jakbym karmiła go w dzień co 3 godziny to by bardzo dużo ważył

Gość gość
a jak inne mamy?

Gość gość
moj je co 3 godziny w dzien a w nocy dluzej, potrawi 7 godzin przespac bez jedzenia, je 120ml

Gość gość
zapomnialam dodac ze wazy 6,5 kg :)

Gość gość
Może ktoś jeszcze?

Gość gość
moj je czesto, co 3 czasem 2 godziny, no i w nocy budzi sie ze 4 razy, karmie piersia, synek wazy 6 kilo

Gość gość
dopiero teraz zauwazylam ze pytasz o dzieci karmione mm

Gość gość
Karmiłam tak jak było napisane na opakowaniu. Co 4 godziny.

Gość gość
wg mnie nie masz się czym martwić , po prostu taki rzadki-jadek jest :)

Gość gość
Byłam dziś u pediatry i powiedziała mi, że jeżeli karmię sztucznie to nie karmić częściej niż co 4 także ok. Może być nawet i co 4 i pół. Oczywiście dlatego, że synek ma odpowiednią wagę