Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynkowa

5 miesieczna dziewczynka nie przewraca się zbrzuszka na plecy i odwrotnie

Polecane posty

Gość Martynkowa

Staram się od miesiąca ją zachęcać do przewracania. Przy mojej pomocy jakoś się dźwignie ale sama nie ma na to ochoty, leży jak placek a na brzuszku buja się i krzyczy żeby ją wziąć po chwili :/ Nauczyłam ją obracania na boczek ale tylko w jedną stronę, w drugą nie potrafi. Mam sie martwić czy to jeszcze normalne i ma czas?

Gość gość
Moja tez sie nie obraca, potrafi tylko na boczki. Niedawno bylismy z nia u neurolga i jest wszystko wporzadku, moze tak byc.

Gość gość
moja tez sie nie obraca ma 5 msc,urodziła sie w 36 tygodniu

Gość gość
Nie musi.

Gość gość
Jak dla mnie to trochę dziwne że jeszcze się nie obraca. Moja zaczęła się kulać jak miała 4 i pół miesiąca.

Gość gość
Ja uważam, że jak Cię coś niepokoi to możesz skonsultować u specjalisty, ale ostrożnie i bez niepokoju. Moja córka też podobnie się nie przewracała i nienawidziła leżeć na brzuchu. Poszłam do specjalisty i od razu na pierwszą rehabilitację. A później coś mnie tknęło, że spokojnie, że warto poczekać... i na wszystko przyszedł czas. Czasami jest potrzeba działania a czasami specjaliści potrzebę znajdą, bo zarobić też rehabilitanci muszą. A do mamy, której mała się "kula" - dzieci się różne i w różnym tempie się rozwijają. Moja starsza córka zaczęła chodzić w wieku 8 miesięcy a mała w roczek dopiero...

wszystko po woli kazde dziecko rozwija się w swoim tempie.. nie mozna naciskac i stawiac takiemu maluchowi oczekiwań!