Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko bardzo mało przybrało na wadze

Polecane posty

Gość gość

Hej Dziewczyny, Mam taki problem w ciągu ostatnich 3 tygodni moje 7,5 miesięczne dziecko na wadze przybrało zaledwie 30 gram od trzech tygodni (do teraz na wadze przybierała normalnie), dodam tylko, że morfologia dziecka jest ok. Do niedawna karmiłam małą piersią, jednak z uwagi, że mojego mleczka jest coraz mniej to pomału przechodzimy na karmienie sztuczne. i, tak dzienne menu mojego dziecka wygląda następująco: ok 6 - 150 ml kaszki ok 9 - jakieś 120-130 ml mleka mod. (więcej nie chce) ok 13- obiadek (mięsko, warzywka) ok 190 - 200 gram. ok 15 - mleko modyfikowane 120-130 ml ok 17;30 - deserek owocowy ok 19:30 mleko modyfikowane 120- 130 ml, w między czasie woda (bez ograniczeń) do picia oraz soczek owocowy ok 100 ml, czasami jakieś chrupki kukurydziane Lekarka powiedziała mi, żeby na razie nie panikować bo ja też nie należę do wielkich ludzi, i żebym do obiadków dodawała kasze mannę, ryż itp. Na kontrole mam przyjść na początku września i wtedy jakby znowu słabo przybierała to będziemy działać dalej. Tylko, że ja do września oszaleję :(. Napiszcie, czy ktoś miał podobnie i jakie mogą być tego przyczyny. Z góry dzięki!

Gość gość
A ile waży Twoje dziecko i jak wygląda siatka centylowa? Czasem dzieci przybierają słabo na wadze, ale to nic nie musi oznaczać, zawsze dla świętego spokoju kontroluj morfologię