Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beznadziejni faceci

Polecane posty

To może poczytaj coś dodatkowo na ten temat,nie chcę się kłócić, ale uwierz,że troszkę znam się na poprawnej polszczyźnie ;-)

Ale żeby nie było - za słownikiem PWN przynajmniej «partykuła wyznaczająca minimalny, możliwy do zaakceptowania przez mówiącego zakres czegoś, np. Wypij przynajmniej mleko., lub komunikująca, że ilość lub miara czegoś jest nie mniejsza od wymienionej i że może być większa, np. Wyjechała przynajmniej na rok.» bynajmniej I «partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.» bynajmniej II «wykrzyknik będący przeczącą odpowiedzią na pytanie, np. Czy to wszystko? – Bynajmniej.» Wiem, czepiam się.

Nie będę komentować Twojej wypowiedzi i nie będę udowadniać kto ma rację. Jeśli nie wiesz, nie doczytałes wszystkiego to mnie nie obrażaj, dziękuję ;-)

Aaa, ok, już wiem. Do sądu właściwego miejscowo dla miejsca zamieszkania pozwanego ;) Want to, regionalne naleciałości nie są - na szczęście - słownikowo uznawane za poprawne. I mam nadzieję, że ta mega wiejska forma nigdy się nie przyjmie i nie utrwali. Podobnie jak włanczanie i inne temu podobne wymysły.

Widzę, że nadal nie przeczytałeś zbyt dokładnie, więc pozostań przy swoim.ja, jeśli pozwolisz,swojego zdania nie zmienię ;-) bardzo nie lubię się kłócić, udowadniać komuś czegoś na siłę, więc trudno... ;-)

Tak kochanie, to Ty masz rację, zapomniałam facet nawet gdy nie ma racji - nic nie szkodzi i tak ją ma :-P dobrze - nie dojdziemy do porozumienia,nie osiągniemy kompromisu,nie znajdziemy złotego środka... Jakoś musze żyć z tym dalej :-D

Nooo jeżeli to Cię tak rozemocjonowało, to nie chcę wiedzieć czy masz gilgotki, to są dopiero emocje :O

A tak przy okazji - kompromis można osiągnąć tam, gdzie jest na niego miejsce. W tej sytuacji nie ma takiej opcji - bynajmniej nigdy nie było przynajmniej i tego nie zmienisz w żaden sposób :) A używanie ich zamiennie lekko trąci obórką na wsi pod Mławą :)

Nigdy nie potrafisz przyznać się do błędu lub po prostu odpuścić? ;-) Kilka razy już sugerowalam Ci zakończenie tej dyskusji, a Ty dalej swoje... Boje się o Twoje zdrowie, jeszcze zawału z tych nerwów dostaniesz :-(