Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy farbowałyście włosy w I trymestrze

Polecane posty

Gość gość

U fryzjera, bo sama nigdy tego nie robie. Albo chociaż pasemka? później oczywiści nie ma problemu, ale co z tym I trymestrem. Właśnie dowiedzialam się o ciąży, a włosy mam już do zrobienia. Czekając jeszcze tyle tygodn będę wyglądać tragicznie.

Gość gość
Normalnie farbowałam.

Gość gość
Ja tez normalnie farbowalam w domu przez dwie ciaze, nie popadajmy w paranoje.

Gość gość
ja farbowałam fryzjera niby dała jakas farbe bez amoniaku ale czy to prawda? nie wiem, na razie wszystko jest ok:)

Gość gość
czemu w pierwszym trymestrze nie a później nie ma problemu? Ja robiłam włosy cały czas. Farbuję raz w miesiącu

Gość gość
Ja bym nie farbowała w ciąży włosów. Moja znajoma jest fryzjerką i poroniła już 4 razy wczesne ciąże przez wdychanie tych świństw w salonie.

Gość gość
Nie widzisz różnicy pomiędzy wizytą trwająca godzinę czy dwie, a spedzaniu w salonie 8-10 godzin dziennie??

Gość gość
Ja farbowalam

Gość Poczekac mozna
Nie nie farbowalam i lepiej sobie darowac farby sa chemiczne i wiele skladnikow przedostaje sie do naszego organizmu...I trymestr jest najwazniejszy, to takie byc lub nie byc dla dziecka, jest wieksze zagrozenie poronieniem, mozna przeciez poczekac lub zrobic henne(tylko ta prawdzwa np z.lawsonii)/ziolowa farbe naturalna.

Gość gość
Farbowałam taką bez amoniaku. Dokładnie różnica jest jak ktoś zafarbuje raz w miesiącu farbą bez amoniaku a jak ktoś musi stać w smrodzie koło 10 h (tu nie tylko smród farby ale też płyny do trwałej itp) A ta co mówi że się wchłania chemia to ciekawa jestem czy się przestała balsamować, myć żelami, psikać dezodorantami czego używa się codziennie!

Gość gość
Farbowałam farbami bez amoniaku.

Gość gość
Taaak. Od oparow mozna poronic a w uk fryzjerki normalnie w ciazy pracuja i rodza zdrowe dzieci.

Gość gość
nie farbuj bo sie urodzi róde!

Gość gość
Za późno, już się umówiłam:)

ja również nie farbowałam. W farbach jest wiele substancji chemicznych i jakoś nie jestem przekonana do wykonywania koloryzacji. Jednak moje kolezanki farbuja włosy i nic złego się nie działo z maleństwem

Gość gość
Nam na zajęciach z chemii kosmetyków mówili, żeby nie popadać w paranoję, ale jak farbować, to na folię (nie wiem jak to się fachowo nazywa), bo wtedy farba ma mniejszy kontakt ze skórą.