Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość september78

Szukam samochodu moj wybór wacha się pomiedzy aurisem a avensisem . POMOCY !

Polecane posty

Gość september78

Siemanko wszystkim, szukam samochodu rodzinnego i mam pewien problem gdyż wacham się pomiędzy aurisem a avensisem,pomozecie mi wybrac ?

Gość gość
zacznij od słownika ortograficznego, a potem myśl o samochodach

Gość gość
Najpierw pomoge zapoznac sie z ortografią a zatem ...waham....a nie wacham. Po drugie te dwa auta reprezentuja rozne klasy i sa raczej nieporownywalne. Auris to kompakt a avensis klasa srednia-nizsza.

Gość gość
aurisa nie zamieniłabym się na żaden inny. I koniecznie w wersji hybrydowej

Gość Darek8712
Zależy jakie zastosowanie ma mieć samochód. Jeśli posiadasz sporą rodzinkę to polecam Avensisa. Śmiało można zapakować w niego sporą ilość bagaży podróżnych a i komfort jazdy jest dość wysoki.

Gość gość
Auris nade wszystko. Sąsiad w tamtym roku hybrydę kupił. Raz pożyczałem ją od niego jak moje auto odmówiło posłuszeństwa i muszę przyznać że takiego komfortu jazdy dawno nie zaznałem.

Gość gość
Widze, że głosy są podzielone, dla mnie avensis byłby idealnym wyborem , zresztą sam już takiego posiadam i nie moge powiedziec zlego słowa, idealny samochod z wszechstronnym wnętrzem w rozsądnej cenie tak bym go podsumował, niezaleznie jaką generacje wybierzesz wszystkie mają to "cos" w sobie ;)

Gość gość
Avensis to niższa średnia? :D jest droższy od aurisa, którego właśnie kupujemy (cena to 98, tys.) Jeżeli avensis jest droższy, to ładna mi średnia niższa :D

Gość gość
ps. hybryda (ta najnowsza aurisa, z nowym liftingiem, bo na taką czekamy) - w automacie trochę muli, więc komfort jest taki średni, ale dla "dziadków" - jak najbardziej ok. :P

Gość gość
ps.2. jeśli lubisz japończyki, to kup nową mazdę 6 combi :). Jest rewelacyjna :)

Gość gość
To może i ja poproszę o poradę, tyle, że preferuję francuskie marki:) Takowy posiadam, ale myślę o zmianie. Taki dla kobiety, na nie takie duże odległości.

Gość gość
o francuskim markach lepiej się nie będę wypowiadać, nie polecałabym :)

Gość gość
Rozumiem, ale tak je sobie "umiłowałam", że rozglądam się za wszystkimi (Japończykami też), ale znam siebie i chyba moje kroki skieruję ponownie do francuskiego dealera:) A Japończyk jaki dla kobiety, drobnej, tak niezbyt wiele podróżującej autem?;-)

Gość gość
to zależy ile masz pieniędzy. Chcesz nowy samochód? Mały - Toyota yaris albo (odrobinę większa) Mazda 2 Średni - Mazda 3 jest super, ale jest dość duża (szeroka jak "6"), więc musiałabyś mieć wprawę w parkowaniu. Przesiadłam się z Astry do "trójki" i widać różnicę (na plus :) )

Gość gość
do max 100 mogę wydać. Właśnie nad mazdą 3 też myślałam, ale fakt spora, prawie jak 6, parkuje obok w garażu, więc patrzę czasem. Trochę za duża myslę:)

Gość gość
Kolega mi mówił, że mazdy są zbyt głośnie. Sam miał przez lata. faktycznie głośno w kabinie?

Gość gość
Co do tematu, chciałbym powiedziec pare cieplych słów o aurisie w hybrydzie , pomimo opini niektorych ludzi , wcale tak nie muli i prowadzi się naprawde komfortowo , nie wiem jak w nowej generacji ale w starszej ktora posiadam nie mam do czego sie przyczepic

Gość gość
W ciemno możesz brać avensisa II albo III generacje zalezy jaki masz budzet, żona jedzi II już 6 lat i nie wyobraza sobie bez niej zycia, czasami mam wrażenie, że aż nie chce się jej wysiadać z tego samochodu.Na całe szczescie samochód naprawde rzadko łapie usterki , więc to też zbytnio nie obniza naszego budzetu ;)

Gość gość
Nie wiem czy mazdy są głośne, czy nie. Ja Avensisem III jeżdżę na co dzień i w samochodzie mam cichusieńko podczas podróży. Fajne autko, wygodne, sprawdza się nawet w codziennej jeździe. Jeden minus to to że ceny nawet z drugiej ręki mocno nie spadają, ale w sumie za standard się płaci.

Gość gość
Co do Mazdy też nic mi nie wiadomo, żaden z moich znajomych nie posiada takiego auta.Ja za to mam aurisa I gen jest to naprawde bezawaryjne auto a zarazem bardzo komfortowe, ostatnio nawet gdzies obiło mi się o uszy, że jest uważany za najbardziej bezproblemowe auto wsrod samochodow ktore od nowosci maja 3 lata

Gość gość
Hmm auris a avensis to troche zupełnie inna liga owszem, są one podobne ale są z innych segmentów, od siebie moge dodać , że jezeli szukasz auta na trasy dla rodziny z wygodnym wnetrzem bierz avensisa, jezeli auto bedzie przeznaczone do jazdy po miescie radził bym zainwestowac w aurisa najlepiej jeszcze w hybryde, takze wybór już pozostaje do twojej decyzji.

Gość gość
skończ się kompromitować pacanie🖐️))) zaraz napiszę do toyoty, że spamujesz natręcie i się k***a skończy babci sranie

Gość Adasiek87
A te oburzenie to czym jest spowodowane? Że ktoś próbuje się poradzić innych? i napiszesz do Toyoty że ktoś chce ich autko kupić? śmiało ;) Auriska w combi kolego proponuję ze swojej strony. Na rodzinny samochód jak znalazł a i nie zapłacisz za niego kokosów.