Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaaa884

Jak to prać?

Polecane posty

Gość Kasiaaa884

Hej Mam problem z praniem moich ubrań mojego męża. Robię pranie zawsze w 30C, a ubrania strasznie się kurczą. Nie są to jakieś "szmaty z bazaru" tylko koszule i koszulki po kilkaset złotych, więc tym bardziej mnie to dziwi. Przykład: Po kilku praniach koszuli od Ralph'a Lauren'a rękawy tak się skurczyły że koszula nadaje się tylko do noszenia z podwiniętymi rękawami. Kilka dni temu prałam polówkę RL (pierwsze pranie) i też się skurczyła, a boję się że skurczy się jeszcze bardziej. Dziś prałam kolejną polówkę, tym razem w trybie ręcznym i też się skurczyła. Jak to prać? Czy może po prostu zrobić kilka pierwszych prań ręcznie a dopiero potem pralka? A może po prostu kupować ubrania o rozmiar większe, skoro i tak mają się skurczyć? Pozdrawiam

Gość gość
Spójrz na metkę. Tam są informacje dotyczące prania (zwróć uwagę, czy nie wymagają prania chemicznego!). Jeśli po dokładnym przestrzeganiu przepisu prania, koszule się kurczą, możesz pójść do sklepu i reklamować.

Gość gość
Może masz zepsuty programator w pralce, nastawiasz na 30 stopni, a pierze np w 60-ciu, czy 90-ciu? Bo to normalne nie jest, piorę w od wielu lat w automacie i jeszcze nigdy nic mi się nie skurczyło....