Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelia_33

Nowa praca a rodzinny biznes

Polecane posty

Gość kornelia_33

Od lat pracuję w rodzinnej firmie, generalnie powinnam sie cieszyć ale do końca tak nie jest. Bardzo trudno mi pełnić dwie role , córki i pracownika. Może wydawać się, że mam lekko ale w moim mniemam tak nie jest. Niekiedy nie wiem zupełnie jak się zachować kiedy wspolpracownice plotkuja na temat "szefostwa" czyli moich rodziców , niejednokrotnie poprostu wychodzę w pokoju by różnych uwag nie słyszęć. Drugą sprawą jest to ,że moja matka przenosi zycie prywatne na zycie w formie , czasami potrafi mnie poprostu opier... nie patrzac na to ,że jestem jej córką. Nieraz słyszałam ,że jak mi nie pasuje to droga wolna. Żebym sobie gdzie indziej pracy poszukała. Do tego dochodzi,że zarzuca mi nielojalność bo nie donoszę na koleżanki . I tak jestem między młotem a kowadłem. Kiedyś koleżanka z pracy która jest nade mną powiedziała,ze jesli coś wyjdzie z tego pokoju tzn jesli cokowlwiek powtórzę szefom to ona się zwolni. Generalnie takich oraz podobnych sytuacji miałam wiele... Obecnie zaczeøam szukac nowej pracy ... lecz mam poczucie winy ze zdradzam rodzine ... ale znow bedac dalej w tej rodzinnej firmie wiem ze sie wykoncze.....