Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym zageszczacie zupy dla rodziny ?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Bo ja dodaje smietanke lub jogurt.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
śmietanę rzadziej jogurt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Maka z mlekiem Jogurtem to pierwsze slysze A jak zupa z ryzem to bez zaklepki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Odlewam chochelke takiej gestej , miksuje i wlewam z powrotem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Śmietaną 30% inaczej nam nie smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a od kiedy śmietaną się zagęszcza? Chyba zabiela. Ja używam jak już tylko i wyłącznie jogurtu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie zagęszczam zup. Jak jest zupa z ziemniakami typu ogórkowa czy barszcz czerwony czasem rzuce garstke ryzu czy drobnego makaronu.. Za to smietana obowiazkowa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Płatkami owsianymi lub kaszą manną, kaszą jeczmienną, ryżem lub płatkami ryżowymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kaszą jaglaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
miksuję część warzyw i zwykle dodaję odrobinę drobnego makaronu. jeśli warzyw jest mało to miksuję np. fasolę ze słoika czy cieciorkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Soczewice dodaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nasionami chia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A po co mam zagęszczać? Zupa to nie sos. Ewentualnie można zmiksować część warzyw z tej zupy (ja tak "zagęszczam" fasolkę po bretońsku).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przeprowadzilam sie na drugi koniec polski do meza. Jak odwiedzilismy tesciowa nie moglam sie nadziwic co ona daje jesc.ale nie komentowalam. Pozniej u innej rodziny tez az wkoncu zapytalam meza czemu u nich zupy sa jak sosy to sie smial ze jak u mnie bywal to tez sie dzisil ze u nas zupa to woda. Ja nie zageszczam daje smietane do zabielenia i lubie zupy wodne. A u tesciowej jest tak gesta ze lyzka staje nie wiem czym to zageszczone ale oni jeszcze drugie danie jedza zaraz po puereszym a mnie ta jej zupa tak zatyKa ze do wieczora mam spokij. Kiedys widzialam jak byla u nas i gotowala dla naszej corki zupe ja wrocilam zpracu szybciej troche ze robi warzywa z woda a pozniej miksuje ziemniaki i to wlewa. Ale w zupie tez sa cale zuembiaki. Ona na garnek zupy chyba ze 2lg ziemniakow pcha. No ale cala rodzina wazy +100lg:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja zageszczam maka razowa albo wcale

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćula
moje są gęste bo daje mało wody i wyciągam ze dwie chochle ,miksuję i daję z powrotem ,do tego 2 łyżki śmietany . często dodaję tez kaszy mannej. Mąki nigdy nie używam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja w ogóle nie zagęszczam zup , czasem dam śmietane do zabielenia .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wifigdańsk
można też lnem mielonym (ale niedużo bo robi się bardzo gęsty).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jedynie koperkową zagęszczam mąką ziemniaczaną, bo to taka zupa ,,nic,, lekka, bez kaszy, bez makaronu :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×