Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 1430

Jak dbacie o długie włosy

Polecane posty

Gość Gość 1430

Hej jak wy dbacie o długie włosy na codzień

Gość gość
myję je i stosuje odżywki :) wielkie wow

Gość gość
czeszemy, myjemy i wcieramy odżywki i inne specyfiki, a wieczorem modlimy się by dały się rozczesać po całym dniu, by z czystym sumieniem położyć się do łóżka

Gość gość
myję odżywką, raz na kilka dni olej na noc, po myciu odżywka w sprayu dyi, mniej więcej raz w tyg maseczka dyi. biorę regularnie wit a i e, masuję skórę głowy przy myciu.

Gość gość
Jeżeli chodzi o mnie to mam podwójny poroblem. Mam długie suche i cienkie włosy a w dodatku bardzo wrażliwą skórę głowy. Zawsze po zmianie kolejnego szamponu pojawiał się łupież. Znalazłam fajną odżywkę, w sumie to poleciłam mi ją moja pani dermatolog. http://trena.pl/mleczka-balsamy/661-goldwell-dualsenses-sclap-specjalist-sensitive-balsam-60-sekund-200-ml-4021609055150.html

Gość gość
myje, odzywiam, same sobie rosna. niektorzy po porstu maja mocne zdrowe wlosy i mam to szczescie byc jedna z nich

Gość gość
Któraś z Was wkleiła powyżej link z maską z trena.pl. Polecam. Sama jestem fryzjerką i często polecam tą własnie maskę moim klientkom. Można ją stosować nawet 4 razy w tygodniu, ale efekty będą widoczne tak za ok. 2 miesiace, dlatego na poczatku się nie zrażajcie.

Gość gośćasia
polecam olejowanie włosów. świetnie zamyka łuski włosa, włosy są gładkie i lśniące . Artykuł o tym jak to przeprowadzić znalazłam na blogu pracowniaflore

Szybki sposób na zmianę wizerunku i zarobek. Ja poszłam na wizytę do mojej fryzjerki, która zaproponowała mi sprzedaż moich włosów. Początkowo się zastanawiałam, ale przekonała mnie do tego pomysłu. Zarobiłam ponad 1500 zł i cieszę się nową fryzurą! Warto. Jeśli chcecie więcej się dowiedzieć, poszukajcie Beauty for You. Pozdrawiam

Gość kobietka204
ja codziennie myję mimo,że mówią żeby ograniczać.. i nakładam odżywkę, raz w tygodniu maska albo olejowanie olejem kokosowym. raz w miesiącu oczyszczam włosy płukanką z octem jabłowym a dodatkowo łykam kapsułki z olejem z wiesiołka oeparol, trochę zachodu ale mam długie i gęste naturalne włosy ;)

Dla mnie najwazniejsze jest podcinanie końcówek co miesiąc, dzięki temu włosy cały zcas wyglądają zdrowo i są mniej podatne na uszkodzenia. Dodatkowo używam szamponów naturalnych np. z rumiankiem aby nie obciążały moich włosów.

Myję odpowiednim szamponem, robię maseczki z jajka i oleju rycynowego lub z oleju arganowego, używam szczotki TT, na noc robię luźnego warkocza, regularnie podcinam końcówki;)

do sprzątania i ćwiczeń/biegania spinam, żeby się nie niszczyły szampon i odżywka (odżywka od połowy głowy) to norma nie robię maseczek ani innych udziwnień, nie potrzebuję szampon tez kupuję taki jaki jest akurat w promocji, bo nie widzę potrzeby wydawać więcej niż 8-9zł za 400ml regularnie podcinam

Zdrowe włosy to przede wszystkim zdrowe odżywanie się. Ale to nie zawsze jest takie proste pracując 12 godzin. Więc ja wspomagam mój organizm suplementem bogatym w witaminy oraz minerały. Pomagają one nie tylko na włosy ale i paznokcie oraz skórę.

Gość koko_sowa
Oleje podobno są świetne na włosy, zarówno stosowane z zewnątrz, jak i od środka. Ja na włosy stosuję raz w tygodniu olej kokosowy, a od środka oeparol piekna skóra, włosy i paznokcie.

Gość sorokko
a jak długo już łykasz ten suplement, sama chcę sobie jakiś kupić żeby podratować moje włosy.

Gość SAnAndreas
Szampon i przede wszystkim szampon. Dla mnie Elastabion R Floslek. Mam gęste i trudne do pielęgnacji włosy. A tu bez pudła.

Gość gość
Szampon lagodny do codziennego mycia, oczyszczajacy 1 x w tygodniu Po kazdym myciu odzywka z dobrym skladem , maska raz na 2 tyg. Nie mam czasu siedziec z czepkiem na glowie olej na wlosy i na skore glowy raz na tydzien czasem 2 tyg. Koncowki zabezpieczam olejkiem z matrixa. Po kazdym myciu susze suszarka ale glownie na zimnym nawiewie Jesli chodzi o wlosy nie mam sie czego wstydzic;) ost. Kolezanka spytala co nakladam na wlosy ze mi sie tak brzyszcza:D nie chciala uwierzyc ze tylko myje szamponem i nakladam odzywke/ maske.

Gość gość
Blyszcza *