Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespiebokarmie

Na ile czasu budzą się w nocy wasze noworodki?

Polecane posty

Gość niespiebokarmie

Nam urodziły się bliźnięta - Dawidek i Wiktoria. Jak wszystkie maluchy (mają miesiąc) budzą się co 2-4 godziny na nocne jedzenie. "Problem" polega na tym, że gdy już jedzą nagle się rozbudzają i szaleją przez minimum godzinę (czasem i cztery) Oczywiście przy dwójce takich berbeci daje do kompletny brak snu dla rodziców. Czytając inne fora odnoszę wrażenie, że normalnym jest nakarmić i dalej spać. Jak to wyglądało u was?

Gość gość
Moja tez nie spi, ma trzy tyg. jak sie rozbudzi to minimum 1,5 h.

Gość gość
Wylacznie na czas karmienia podczas którego i tak często zasypial, ma 7 tygodni i na szczescie nadal tak to w nocy wygląda

Gość gość
Moj budzil się na jedzenie i zasypia. Pieluchy zmieniała prEd,

Gość gość
Moja jak zmienialam jej pieluche przed karmieniem zaraz sie wybudzala i buszowala 1-2h, pominelam wiec jedna zmiane pieluchy i tylko bralam delikatnie na karmienie i jadla przez sen :) to, ze pominelam jedna zmiane pieluchy absolutnie nie zaszkodzilo pupie dziecka :p

Gość gość
U nas pobudka co 2-3,5 godziny i tylko na karmienie oraz zmianę pieluchy po karmieniu, bo jak zmieniliśmy przed jedzeniem to zawsze w nią coś zrobiła ;) czasem nie umiała zasnąć, ale to zwykle do piętnastu minut trwało. A normalnie budzi się na jedzenie, zje, zmienimy pieluchę i odkładamy do spania po czym zasypia. Mała ma 8 tygodni. I od początku tak było.

Gość gość
Moja budzi sie co 2-3 godziny, przed karmieniem przewijam, bo przy piersi zaraz zamyka oczy, naje sie i śpi... I tak od 21 do 7. Ma 5 tygodni i dziękuję niebiosom za taki cud :-) Starszy syn buszowal po nocach, wiec wiem co to znaczy....

Gość gość
ja tez mam bliznieta;) nie sugeruj sie tym, co pisza matki pojedynczych niemowlakow, bo to zawsze inaczej wyglada niz w przypadku dwojaczkow - przewaznie sa na piersi, wiec sa po prostu brane do lozka na karmienie, jeden nie wybudza drugiego itd. u nas byl taki sam problem jaki opisujesz do ok 3 miesieca. teraz sytuacja sie unormowala i wyglada to tak, ze ok 8-9 ida spac po kapieli i wieczornym karmieniu, spia nieprzeerwanie do 4-5-6 (zalezy, jedna przewaznie budzi sie wczesniej, druga moze spac nawet do 7 czasami), zjedza i natychmiast zasypiaja z powrotem do ok 7-8. potem jedza o 7-8, chwile sie pobawia, pomarudza i ucinaja sobe drzemke do ok 10-11. juz niedlugo i rytm domowy sie wyreguluje, tylko musisz pilnowac schematow, rutyny, regularnosci w ich zyciu i zsynchronizowac je ze soba nawzajem :)

Gość gość
aha, moje wlasnie zaczely 5 miesiac i od jakichs 2 miesiecy spia naprawde dobrze (czasem budza je zeby, bo dziasla spuchniete, ale to rzadko i szybko zasypiaja z powrotem)

Gość gość
Moja ma 3 msc i przesypia cale nocki od 19-20.30 do 7 rano. Jestem szczesciara :))

u nas Helenka, spała całą noc, tylko na spiocha ją karmiliśmy i przebieraliśmy, spała z nami na łóźku w poduszce super mami jak literka c zeby jej nie zgnieść ..