Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zdecydowałybyscie się na takie imie dla corki?

Polecane posty

Gość gość

Pierwsza 6-letnia ma na imie Emilka. Druga niedługo sie urodzi. Myślimy (i to tez marzenie córki) zeby dać na umie Liliana czyli Lilka. Waham sie bo będę wołać kiedys np. emilka a to brzmi podobnie jak lilkaa. Czy zdecydowałybyście się w takiej sytuacji?

Gość gość
tak. piekne imie

Gość gość
Ładne imię. Oryginalne, ale nie ośmieszające. I córce też podoba. Niby będzie brzmiało trochę podobnie, ale nie robiłabym z tego dramatu. Poradzicie sobie z tym :)

Gość gość
Córka tak bardzo o tym imieniu marzy i tak bardzo widac, ze jej zalezy, juz kocha siostrzyczkę a nam się tez podoba. I w sumie to bym chciała.

Gość gość
nie wiem jak u was, ale u mnie w rodzinie na Emilkę woła się "Emi" a na Lilkę "Lila"

Gość gość
Jak najbardziej :)

Gość gość
U nas najczęściej Milka, Mila a czasem Emi. W szkole wolaja Emilka i Emila.

Gość gość
Dziekuje Wam za pomoc, podpowiedz :-)

Gość gość
Śliczne:D

Gość szydełko
Oba takie "różowe". W parze trochę "przesłodzone". Ale ogólnie ok. Moi znajomi maja Emilkę i mówią do niej "Emi" lub "Milka". To Ty będziesz mieć Emi i Lili ;-) Tylko świergotu ptaszków brak. A nad wszystkim rozsypać brokat ;) Żarcik. Imiona mogą być, skoro wam się podobają.

Gość gość
Moja cora tez marzy o siostrze i zawsze mowi, ze bedzie Laliana:-) A co do imion sa piekne! Na starsza mozesz wolac Emi a na mlodsza Lila i po klopocie:-)

Gość gość
Na Lilianę można mówić Lili:) Bardzo ładne oba imiona. Musicie się od samego początku zwracać do młodszej tak, żeby nie pokrywało się z Emilka i wszyscy przyzwyczają się do waszej formy. Ja mam syna Mikołaja, tak się do niego zwracamy, nie zdrabniamy, bo były rodzinne pomysły na Mikusia czy Mikiego, co absolutnie nie wchodzi w grę. Syn ma skończone 2 lata i już nikt nie ma takich fantastycznych pomysłów:)

Gość gość
Ja jestem Emilia, a mam juz powyzej 30 stki. Zdrobnienia jakimi do mnie mowiono to Mila, Milka, Emi, ale wiekszosc mowi Emilia, nawet maz. Co do Lilianny, to w rodzinie jest dziewczynka i mowimy do niej Lilka, Lila.

Gość mamalilki
moja córeczka będzie mieć na imię Lilianna :D najcudowniejsze imię na świecie, podrawiam

Gość gość
z Tuuperwere jest taka plastikowa forma na ciasto i nazywa się Liliana wlaśnie