Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagaaa8

szukam bajki japońskiej co leciała na polonia 1

Polecane posty

Gość dagaaa8

Szukam bajki japońskiej co leciała na poloni 1. Dokładnie jej nie pamiętam... Było to o dziewczynie co bardzo chciała mnieć siostre, więc ja sobie z książki wyczarowała... Nie pamiętam dokładnie,ale trochę ta (siosrta z tej bajki) przypominała czarodziejke z księżyca. Ale to nie była czarodziejka z księzyca ani nie czarodziejka sally oraz czarodziejka Bia.

Gość gość
"Majokko Tickle", a po polsku "Magiczne Igraszki"

Gość dagaaa8
Dzięki Dzięki wielkie to ta bajka!!!Nawet nie wiem czy M czy K dziękuję?

Gość gość
M. Ja z kolei nie mogę sobie przypomnieć pewnej japońskiej bajki, również z Polonii 1, w której byli sobie chłopak (bodajże Paul) i dziewczyna (bodajże Nina) i jakiś demon porwał jego dziewczynę do innego wymiaru, przez co był zdołowany, ale jego misiek potrafił zatrzymać czas i razem z tym chłopakiem, przenosili się do innego wymiaru i za każdym razem prawie udawało im się uwolnić dziewczynę, aż przy którymś tam odcinku się udało.

Gość dagaaa8
Dzięki M, niestety tej bajki nie kojarze, więc niestety nie pomogę Tobie:(( ale daj zapytanie na różne fora. Ja tak zrobłam przed chwilą na kafeteria i mi pomogłeś...Chyba musimy być podobnego rocznika :D

Gość dagaaa8
a nie była to może bajka Fantastyczny świat Paula??

Gość gość
Już znalazłem i to się nazywa "Fantastyczny świat Paula". A tak w ogóle, to jestem z rocznika 1983.

Gość gość
Dopiero teraz zauważyłem Twój post z 1:21, ale serdecznie dziękuję.

Gość dagaaa8
To tak jak i ja 83 :D hehehe popatrz ja też Ci podałam ten sam tytuł bajki.Ależ proszę, hmmm to może i w filmach mi pomożesz??

Gość gość
:) Jeśli coś będę pamiętał, to tak.

Gość dagaaa8
No, ale muszę najpierw je opisać a trochę tego jest... i już nie dzisiaj. Spać chyba nie możesz...

Gość dagaaa8
A czego właściwie M szuka na kafeterii??? To nie strona dla kobiet przypadkiem...;P

Gość gość
Lubię czasem poprzeglądać kafe, choć co poniektórzy wzbudzają albo śmiech, albo zażenowanie.

Gość dagaaa8
bo może zawód taki wykonujesz,że potrzebne jest Ci przeglądać czasem kafe...Raczej zdziwiłambym się jak by się okazało, że masz żone i dzieci i siedzisz na kafe. A zaraz mi powiesz że masz...Z tymi filmami z zapytaniem do Ciebie to tutaj powrzucam??

Gość gość
Niestety z byłą narzeczoną, z którą planowaliśmy ślub mi nie wyszło. :( Co do pytań o filmy, to Śmiało. Postaram się pomóc, jeśli coś pamiętam.

Gość dagaaa8
Zachowaj tego linka z naszą rozmową, bo zapytanie o filmy to nie dam tak od razu bo musze to ogarnąć, żeby miałao to ręce i nogi... Życie, przykro jest słuchać jak się związki rozpadają:(( Ale Wy faceci powinniście DUMĘ schować do kieszeni, bo nikt na tym dobrze nie wychodzi...

Gość dagaaa8
A wiesz, co przypomniała mi się jeszcze jedna bajka japońska z poloni 1. To było o dziewczynie co chyba była zakonnicą (lub miala nią zostać), trafiła do domu gdzie miała opiekować(lub pomóc) się dziećmi (dużo ich miał) jakiegoś faceta(bogacza) co mu żona zmarła i jak wiadomo zakochali się w sobie. Kojarzysz może