Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaniemówiłam z zazdrości i wróciłam zdołowana

Polecane posty

Gość gość

Koleżanka zaprosiła mnie na parapetówkę. Wiedziałam, że mieszkanie jest nowe i pewnie ładne, ale jak je zobaczyłam to mnie normalnie zatkało. Sypialnia - niby mała, ale piękna. Te kolory, narzuta, poduszki, zasłony, ach... Jak w jakimś luksusowym hotelu, jak z obrazka... Salon też taki nowoczesny, lustra na ścianie, ale nie takie zwyczajne w ramach, zamiast obrazków panele dekoracyjne, nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego.. Żyrandole, meble, po prostu przecudne, wyglądały na masakrycznie drogie. A łazienka? Taka wielka jak na łazienkę w bloku, wszystko piękne, błyszczące. Lakierowane meble w kuchni, napisy na ścianie. Zaniemówiłam i wstyd mi, bo zamiast skupić się na rozmowie, a dawno się nie widziałyśmy myślałam cały czas jak ona mogła tak pięknie to wszystko urządzić, ile kasy w to włożyli z mężem..

Gość gość
"napisy na ścianie" x pewnie HOME albo LOVE plebs tak urządza swoje izby

Gość gość
Ech, kobiety.....Jakie sprawy sa dla nich wazne to nam faceotm się w głowie nie mieści:D

Gość gość
Pieniądze to jedno a umiejętność urządzenia to drugie. Ale nie dołuj się pewnie wzięła 20 tys kredytu więcej na dekoratora a to już żadna sztuka.

Gość gość
to tylko dobra materialne, do grobu sie ich nie zabierze, szkoda zycia na zazdroszczenie zaslony czy narzuty

Gość gość
Wzięli kredyt, ale mały, większość mieli wkładu własnego, zarabiają dobrze, rodzice też się niemało dorzucili. A kredyt są w stanie spłacić w ciągu 3 lat, zresztą nieważne. Nie mieli dekoratora, sami urządzali. Może przesadzam, nie było tam jakiegoś pałacowego przepychu, ale wszystko tak fajnie dobrane, takie nowoczesne. I nie home, ani love te napisy, takie już widziałam. A ja nawet jeszcze męża nie mam, ciągle mi nie wychodzi z facetami, może to mnie bardziej zdołowalo.

Gość gość
a co się od grobu zabierze? POWIEDZ MI! to będzie dla mnie najważniejsza rzecz!

Gość gość
Można przy odrobinie wysiłku urządzić pięknie mieszkanie w miare niedużym kosztem

Gość gość
poza tym wazne jest zgranie kolorystyczne, dodatki, cos co nadaje wnetrzu klimatu, nie musi byc to mega drogie, a moze na takie wygladac jesli dobrze sie wyszuka meble

Gość gość
To pociesz sie tym, że to co teraz jest modne za 10 lat juz nie bedzie. Albo nawet za 5. Chocby te panele dekoracyjne teraz są fajne, za kilka lat gwarantuje, że to będzie wiocha tak jak teraz podwieszane sufity

Gość gość
A jakie to pocieszenie? Skoro teraz babka jest w stanie urządzić ładne i modne mieszkanie, to myślisz, że za 5 czy 10 lat nie zdejmie tych paneli i nie powiesi czegoś modnego?

Gość gość
Ale glupoty piszecie. Przeciez to nie o wystroj chodzi. Dziewczyna jest zazdrosna, ze kolezance ulozylo sie lepiej zycie i lepiej sie powodzi. I co na to poradzic. Zycze, zeby Tobie tez szybko sie wszystko fajnie poukladalo :)

Gość gość
Obawiam się, że jej mąż robił za alfonsa, a ona była prostytutką. :(

Gość gość
Ja życzę i autorce i nam wszystkim żeby się wszystko udało.

Gość gość
Nie marwt sie, ja dzis spotkalam dwie znajome - obie z dziecmi, mezami, a ja od wielu lat sama :) a jestem starsza od nich...no coz...zycie, nikt nie mowil ,cytujac klasyka, ze bedzie fajnie;)pozdrawiam Cie

Jeżeli masz gust i wysokie poczucie estetyki to możesz urządzić mieszkanie na bogato za małe pieniądze

Gość gość
Najpierw trzeba to mieszkanie mieć, Potem fajnie mieć kogoś z kim się to mieszkanie urządza. Nie mówiąc już o tym że nawet najtańsze urządzanie wcale tanie nie jest. Koleżanka ma męża, ma swoje mieszkanie, drogo i z gustem urządzone a wy takie głupie teksty autorce walicie...

Gość gość
Jeb*ana polaczkowa zawisc...

Gość gość
moze nie zawisc.. ale kto czasem nie pomysli, ze tez by chcial miec tak jak zobaczyl u kogos, tak fajnie, tym bardziej jak widac, ze idzie komus lepiej. to naturalne. i to nie jest przeciez ze od razu 'mega zawisc i zycznenie źle, itp. po prostu... takie ludzkie, kazdy chcialby miec dbrze i byc szczesliwy.. a kolezanke moglo wszystko razem troche zdolowac... no tak bywa. wiem ze truizm, ale czasem trzeba docenic to co sie ma... moze za chwile i u Ciebie bedzie lepiej, zego Ci serdecznie życze!!!! dobranoc:)

Gość gość
Szczerze, jestem minimalista :p niewiele mi do szczescia potrzeba i nie interesuje mnie co maja inni :)

Gość gość
ale autorka tematu, moze jest mniejsza minimalistka i chatka kolezanki jej sie spdobala:) albo raczaj mozliwosci. a moze sama niedlugo bedzie tez miala szanse, i szczescie. w zyciu nigdy nic nie wiadomo... czasem sie zdarzaja dobre niespodzianki :))