Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vickijohnson

chodzenie do kościoła

Polecane posty

Dziekuje wszystkim za miłe słowa. Tylko z wiekiem robi sie coraz gorsza. Z roku na rok im robie sie bardziej starsza tym wiecej rzeczy mi narzuca... jak na ironie. Kiedys nawet chciala moje hasla na konta spolecznosciowe, zeby kontrolowac ich zawartosc i sprawdzala moja komorke.

Gość madagaskar548
Zawsze możesz jej odpowiedzieć, bo twoim zdaniem nauki kościoła katolickiego są niemoralne i nieetyczne. Ja tak powiedziałam i podziałało. A dlaczego niemoralne? Bo moralnie jest gdy każdy sam odpowiada za swoje uczynki, a w Kk tak nie jest, ludzie rodzą się grzeszni bo inni ludzie zgrzeszyli, Jahwe mści się na ludziach do siódmego pokolenia i w końcu Jezus jest niewinny, a został ukrzyżowany za grzechy innych.

Gość gość
Autorko, poradzę ci- wyprowadź się, i zazywaj " wolnosci", jak ci tutaj podpowiadają. Nachlaj się, zakolczykuj jak krowa, zrób wlody na kolor kamizelek dla drogowców, widoczny z 2 km, będzie super. A na powaznie- porozmawiaj z matką, zaproponuj jej wspólne wyjscie do kosciola na wieczorną mszę, nie ma tlumów.

Gość gość
Zrób włosy na pomaranczowo, itd.

Gość gość
Kobiety, które chodzą do kościoła są bezdennie głupie. Facetów to rozumiem, w końcu kościół stoi na straży ich interesów, a z kobiet od wieków robił posługaczki i wmawiał, że są gorszym rodzajem człowieka. Jak patrzę na te baby wychodzące z kościołów to mi się śmiać chce z ich debilizmu. Nie słuchaj matki bo jest tępa. Sama widzisz.

Dodam jeszcze że matka nie jest oczytana. Ona nawet czasami nie rozumie co do niej mówie. Mówi że za trudnych słów używam. Ja jestem jej przeciwieństwem uwielbiam czytac. Kiedyś sie mnie czepiała dlaczego w wolnych chwilach czytam, bo z tego żadnego pożytku nie ma. Nawet zabroniła mi czytać. Przez chwile nawet poczułam sie winna, ale później stwierdziłam że przecież nic złego nie robie. Przez cały czas ma pretensje dlaczego nie zajme sie czyms pożytecznym tylko caly czas w książkach siedze np. nie pozamiatam. Jak jej mówie że pół godziny temu było zamiatane to mówi żebym zrobiła to jeszcze raz bo juz jest brudno. Mowi mi żebym pozmywala, ja mowie że nie ma co zmywac - w zlewie są 2 łyżeczki, to ona idzie przeklada ziemniaki i mirezie z jednego garnka do drugiego i mowi że juz mam co zmywac. Kiedyś przynioslam do domu pewną ksiazke, zapytala sie mnie czy moze przeczytac bo chyba ja zaciekawi. Po godzinie czasu mi ja oddaje i mowi że jest dla niej za trudna. Kiedyś posprzatalam jej cale mieszkanie pod jej nieobecność, a ona znalazla jednego paprocha na podlodze i zaczela sie drzec ze sie nie postarałam. Mówi ze jak nie bede dbala o porządek, tylko robila tak jak teraz to mnie chlopak po tygodniu czasu z domu wyrzuci, bo śmieciary nie bedzie trzymal. Twierdzi ze kobiety mężczyznom sa tylko potrzebne do sprzątania i gotowania i tylko jak bede dobra w tych dwóch dziedzinach to nikt mnie nie bedzie chcial. Ona nie wierzy ze ktos bedzie mnie pokocha tylko dlatego ze jestem dobrym czlowiekiem

kosciuł nie stete w pełni głosi nauke jezusa zgodna z pismem sw https://www.youtube.com/watch?v=UOACQeQ3f7s Dr Scott Hahn był postorem i teologiem protestanckim i pod wpływem czytanie bibli w orginale czyli po hebrajsku i grecku znajac kulture zydowska stwierdził ze kosciuł katolicki głosi prawde i zeby nie było to konsultował sie z inymi teologami protestanckim i stwierdzili ze protestantyzm sie myli w wielu kwestiach

Gość gość
najbardziej chore jest w tej sytuacji to, że twoja matka wymaga od ciebie (wymusza) coś czego wobec samej siebie nie egzekwuje...

Gość gość
Masz 21 lat rob co uwazasz. Mozesz olac opinie matki

Gość gość
jak jest twoja relacja z Bogiem? pewnie modlić się też nie modlisz bo mama nie nakazała? 21 lat a nie wiesz że nie obecność na Mszy Świętej to grzech ciężki?

Gość gość
A co cie to obchodzi to wszystko? Autorka napisala jaki ma problem, a ta sie dopytuje jaką ma relacje. Trzymajcie mnie ludzie! Wlasnie, ona ma 21 lat i matka nie ma prawa jej nic narzucać. Tym bardziej ze ani sobie ani krzywdy innym nie robi

Gość gość
MERKABA gada jakby z jakieś sekty była.

Gość gość
Kieruj sie rozumem. Nie daj sie ubezwlasnowolnic. Jestes dorosla

Gość gość
merkaba ma rację 100% racji - obejrzyjcie filmik o tym nawróconym na katolicyzm protestancie naprawdę warto

Gość gość
Ta jasne...