Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, proszę o radę. W zeszłym miesiącu dwa razy zapomniałam tabletki antykoncepcyjnej( dwóch różowych vibin mini) i akurat doszło do zbliżenia z wytryskiem z moim chłopakiem. Od tamtego czasu aż do teraz mam różne bóle-jajników,piersi,brzucha,raz sie zdarzył na prawdę silny,ciągnący,nie do wytrzymania ból pachwiny. Ale 22.06 przyszła miesiączka, dzien po miesiączce byłam u ginekologa,Pani zbadała mnie i stwierdziła,że mam pęcherzyk na jajniku,a bóle spowodowane są tym,że nie wzięłam tych dwóch tabletek,zaleciła usg. Nie zaczęłam nowego opakowania tabletek,bo bóle nie ustawały. 29.06 wystąpiło kilku dniowe plamienie z pochwy,a dzień przed odbyłam stosunek ze swoim chłopakiem. Poszłam więc tym razem do innej Pani ginekolog,która stwierdziła,że to co mówiła tamta to stek bzdur,bo pęcherzyka nie da się wyczuć przez zwykłe badanie(palcami). A sama ani nie chciała mnie zbadać,ani też dać skierowania na usg. Po jakimś tygodniu poszłam więc do polecanej przez wiele osób jeszcze innej Pani ginekolog. Tym razem Pani zbadała mnie i zrobiła usg,stwierdziła, że jestem jak najbardziej zdrowa i że zaczynam owulację. A bóle mogły być przyczyną stresu,w co akurat nie wiem czy wierzyć,bo wiadomo,stres był,ale nie w takim stopniu. Następnego dnia współżyłam z chłopakiem. Jestem już po owulacji i odczuwam bóle piersi,głównie sutków,są strasznie wrażliwe,bolą nawet podczas prysznica,czy zakładania stanika. Dodam,że wcześniej nigdy podczas owulacji nie miałam żadnych bólów,nigdy też jej nie wyliczałam,więc była po prostu dla mnie nie odczuwalna. Myślicie,że jeżeli doszło do zapłodnienia te bóle mogą być spowodowane ciążą? W końcu jestem ledwo po owulacji,to bardzo wcześnie.

Gość gość
zrób test

Gość gość
Ale to za wcześnie. I tak muszę poczekać do dnia spodziewanej miesiączki. A jestem po prostu ciekawa,czy będąc tuż po owulacji to mogą być już objawy,w końcu pierwszy raz mi się coś takiego zdarza. A ból piersi nie ustaje.

Gość gość
nie sadzę żeby przez brak 2 tabletek zajść w ciążę chyba że są nieskuteczne.. Przecież po dobrze dobranych do pacjentki hormonach i branych przez nią przez ileś lat ( bo chce dziecka) też mija sporo zanim zajdzie w ciążę. Po pierwsze leki musza przestać działać i organizm musi sam zacząć wytwarzać te hormony które dostawał gotowe.. Dla mnie nie jesteś w ciąży, ale ryzyko zawsze jest..