Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam o pomoc! Uszkodzona skóra twarzy

Polecane posty

Gość gość

Mam od 2 dni skórę w strasznym stanie. Jest przesuszona (schodzi płatami), a gdy zrobiłam peeling gąbką, specjalnym płynem (tym co zwykle), zrobiła się czerwona, ponaciągana, pomarszczona. Zaczęłam pielęgnację kremem na zmiany trądzikowe La Roshe Posay, ale myślę, że to jego wina, że ta skóra jest tragiczna. Za mocno mi ją wypalił. Teraz smaruję tłustymi kremami, maścią witaminową, ale ona nawet na to nie reaguje, jest na niej "inna powłoka" martwej skóry, która już nawet po peelingu nie jest w miarę normalna. Ponadto, gdy peelinguję, strasznie piecze (to chyba poparzenie). Proszę o pomoc.

Gość gość
Po co robisz peeling! :O NIE WOLNO JAK MASZ PODRAŻNIONĄ, SCHODZĄCĄ PŁATAMI SKÓRKĘ! :O Kobieto ty nie myślisz? :O Musisz ją nawilżać, nie jakimiś gównianymi kremami na bazie alkoholu, po których piecze cie skóra, a czymś dobrym. Idź do apteki po sok z aloesu i olej arganowy.. To drogie rzeczy, ale warto.

Gość gość
nic z ta skora nie rob, daj jej odpoczac, bo narobisz jeszcze wiekszej biedy. skaora SAMA sie odnowi, jesli zostawisz ja przez jakis czas w spokoju. przemyj ja tylko delikatnie dlonmi wieczorem sama woda, rano tylko dotknij zmoczonym dlonmi. odzywiaj sie zdrowo, duzo witamin najlepiej naturalnych, szczegolnie witamina C, D, A, E. pij tran, zagotowuj drozdze piekarskie, az przestana rosnac i taki plyn pij codziennie, kup sobie pylek kwiatowy, tam tez jest duzo mineralow i witamin. pij lekkie napary ziolowe, unikaj slonca. mozesz popijac zelatyne z woda ze wzgledu na bialko lub zjadaj jajko NA MIEKKO codziennie.