Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Perfekcyjny angielski

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z Was zna perfekcyjnie j. angielski? Gdzie się nauczyliście? Czy praca Wasza łączy się z tym językiem?

Ja znam i wymawiam perfekcyjnie. Uczyłem się w szkole. Na żaden sprawdzian i odpowiedź nie musiałem uczyć się nigdy. Po prostu tak łatwo to przyswajałem. Teraz sam dokształcam się jeszcze, ale dla mnie jest to prostsze od polskiego

Gość gość
A napisz proszę, byłeś w Anglii? Ja uczyłam się j. ang. w szkole, szło mi tak średnio, bo i nauczyciele bez pasji. Ale pokochałam ten język. Myślę że znam go na średnim poziomie. Jak wyjechałam do Anglii, to byłam w szoku że nic nie rozumiem! Moja kumpela co uczyła w PL angielskiego , mówiła że też w pierwszych dniach mało co rozumiała Anglików. Jednak po pół roku już "kumałam".Jednak co mogę powiedzieć, to zupełnie inaczej jest uczyć się w PL, a zupełnie inaczej w UK. Byłeś w Anglii, rozmawiałeś? Znak jedną tylko osobę która świetnie sie dogadywała z Anglikami zaraz po przyjeżdzie, a uczyła się angielskiego tylko w PL, ale to taki wyjątek.

Gość gość
up

Gość gość
:D

Gość gość
up

Gość Gargamelka22
Ja mam zamiar pojechać do pracy za granicę. Poczytałam trochę tutaj http://praca.gratka.pl/poradnik/praca-za-granica/ i mam nadzieję że moja znajomość języka jest wystarczająca. Bardzo lubię język angielski i choc perfekcyjnie nim nie włądam to myślę, że dzięki pracy w Anglii to się zmieni.

Gość gość
Aj spik inglisz perfekt tu :)

Perfekcyjny nie jest, czasami umyka mi znaczenie jakiegoś idiomu, albo nie rozumiem żartu językowego, ale z czasem pewnie się poprawi. Uczyłam się w szkole, na studiach, trochę sama. Moja praca nie łączy się jakoś specjalnie z angielskim. Moje życie osobiste już tak.

Gość gość
weri intristing :)

Gość gość
perfekcyjnie to nawet native nie zna swojego języka, więc perfekcyjny to złe określenie szkoda, że przy próbach pisania po angielsku na tym forum wyskakuje histeryczne "SPAM"

Gość gość
jak sie nie urodziles w Anglii (lub nie przyjechales tu w latach dzieciecych) to nigdy nie bedziesz mowil bez obcego akcentu. Sa ludzie, ktorzy mieszkali tutaj 50 lat i tez lamia jezyk.

Ja chodziłam do Akademii Językowej w Gdańsku. Zgodbylam tam certyfikat CPE, więc najwyższy jaki można zrobić. Myślę, że znam angielski mniej lub bardziej perfekcyjnie :)-