qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 Czesc To tak od razu, mam 162 wzrostu i waze 58/59kg. Od trzech miesiecy probuje schudnac, ale niestety nieskutecznie. Chodze na silownie 3 razy w tyogdniu, gdzie robie 20minut orbitrekiem i jakis pilates. Unikam glutenu. Jest lipiec. Do pazdziernika mam zamiar schudnac do 50/48kg. Pytanie, co ja robie zle? Jem w miaire zdrowo,cwicze i nic. Jakie sa wasze sposoby na zrzucenie zbednych kilogramow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2015 Napisz co jesz bo w miarę zdrowo nic nie mówi !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dietahormonalna 0 Napisano Lipiec 13, 2015 Pytanie czy chcesz zrzucić wagę czy spalić tłuszcz? Bo jeśli chcesz spalić tłuszcz i zachować mieśnie to jest kilka ciekawych i w miare prostych sposobów. Natomiast jeśli chcesz tylko zrzucić wagę ( w tym mieśnie, osobiście nie polecam ) to dużo warzyw i trochę ryby (dziennie 300g). Chociaż to bardzo ciężkie du utrzymania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 Przykladowy dzien rano jem omleta na mace kukurydzianej i jest smazony na oleju kokosowym przekaski sa rozne obiad: zazwyczaj sa to warzywa na patelni takie gotowe, mrozone kolacja: staram sie nie jesc nic ciezkiego, moga zdarzyc sie jakies 3 kromki wafli ryzowych z czyms na nich Mam problem z piciem wody, nie moge sie przemoc do tego Oczywiscie przekaski sa raz lepsze,raz gorsze. Czasem lody, czasem nic, czasem kefir Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 chce sie ogolnie wyszczuplic. Oczywiscie tluszcz jest na pierwszym miejscu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 i codziennie jem po jednym orzechu brazylijskim, bo jest dobry na tarczyce,a choruje na hashimoto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2015 To jakaś straszna głodówka, trochę warzyw i odrobinę białka (jajko). Za rok 10 kg więcej ci wróżę. Twój organizm odkłada wszystko, co mu dostarczasz, ale to za malo i go wyniszczasz. Żeby schudnąć trzeba jeść i ruszać się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2015 Nie znam się za bardzo na odchudzaniu, bo pierwszy raz w życiu przytyłam. Ale wydaje mi się, że 20 min to za krótko żeby tłuszcz spalić. Ja jeżdżę 2 h minimum rowerem i na pocieszenie powiem ci, że też nie chudnę. Ale tyłek mam zejebisty. Ja bym z diety wyrzuciła mąkę kukurydzianą. Kukurydza jest już tylko GMO cholera wie jaki wpływ na organizm ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 ale ja jem i ruszam sie, kolejny problem w tym ze szybko koncze z dieta, bo moja mama kupuje nagminnie jakies slodycze i nie moge sie powstrzymac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2015 http://calcoolator.pl/dzienny_kalkulator_kalorii.html Policz sobie ile minimalnie kalorii powinnaś jeść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 Tylek tez mam okej :p Moze jakies przykladowe przepisy co moge zjesc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2015 No to nie pisz głupot, że jesz 500 kcal, jak wpierniczasz słodycze. Porozmawiaj z mamą o tym, niech nie kupuje, jej pewnie tez to dobrze zrobi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 o co hcodzi z tymi formulami w tym kalkulatorze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 nie jem 500kcal, z pewnoscia jem wiecej,ale mozliwe ze nie wszystko napisalam. Probuje mame przekonac od roku,zeby nie kupowala takich rzeczy, przynjamniej zeby nie przynosila do domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2015 Bez zdrowej zbilansowanej diety i bez odstawienia słodyczy (małe coś, raz na jakiś czas można) nie schudniesz Policz sobie ile kalorii powinnaś jeść minimalnie, a ile żeby chudnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2015 czego tam nie rozumiesz, trzeba wpisać wagę , wiek, wzrost i poczytać; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 jakos 1500kcal mi wyszlo na dzien, chyba ze cos namieszalam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 i jak jesc zeby te 1500kcal wyszlo? jakies przyklady? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćagoga Napisano Lipiec 13, 2015 Podstawowe tempo metabolizmu – tyle musi jeść minimalnie. Swoją aktywność określ raczej na niską. Tam można zaznaczyć, czy się chce schudnąć, czy utrzymać wagę. I wtedy najprostszy sposób; jeść podstawową wartość i dodawać sobie np. 200-300 kcal za każdy trening, czy inny ruuch. Liczenie kalorii tylko na początku jest męczące, później już się wie. Możesz korzystac ze strony ilewazy.pl Pozniej może się odezwę, teraz idę do domu;) (piechotą ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 czy jak bede spalac na rowerze dziennie 500kcal/600kcal i do tego starac sie jesc i przynajmniej pic ten 1l/1,5l wody czy herbaty bez cukru to dam rade tyle schudnac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 i do tego starac sie jesc 1500kcal* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćagoga Napisano Lipiec 13, 2015 Powinnaś chudnąc, ale, w jakim tempie, to nie wiem. Nie masz dużej nadwagi, więc tylko zmiana nawyków żywieniowych trochę ruchu powinno pomoc. Podam c***arę zasad, które ja staram;) się stosować; 1. Musisz jeść nie mniej niż podstawowa przemiana materii 2.Wywal z jadłospisu; chipsy, napoje gazowane, słodzone soki, słodycze, dosładzane setki, jogurty, płatki śniadaniowe, kisielki i inne badziewia. Jeśli już musisz jeść słodkie, to jedz w ramach jednego z posiłków, albo jedz przed treningiem 3. Możesz jeść sery i twarogi, jogurty i serki naturalne, jajka, chude mięso, ryby, kasze, ryż, pieczywo najlepiej razowe i grubo ziarniste, warzywa i owoce ( mnie zastępują słodycze) w ilościach każdych i nie musisz warzyw doliczać do bilansu kalorycznego. Nie przejmuj się glutenem (chyba, że jesteś chora), jedz węglowodany, a jeśli ćwiczysz to koniecznie, (dlatego Małysz jadł bułkę z bananem przed treningiem);) musisz mieć energię. Może chleb ogranicz tylko do 1 i 2 śniadania. Obiady możesz jeść normalne jak reszta rodziny, ale jeden kotlet, pól talerza warzyw i trochę kaszy, ryżu czy ziemniaków. A na kolacje białko z warzywami 4. 4-5 Posiłków dziennie, bez podjadania (często samo uregulowanie posiłków, powoduje chudniecie) 5. Picie wody też jest ważne, ale bez przesady, nie wlewaj jest w siebie na siłę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 13, 2015 Dziekuje za rady :) Ja nie potrafie pilnowac tych 5 posilkow dziennie,bo wedlug mnie za duzo zamieszania z tym. Od czasu do czasu jak bede miala ochote to zjem lody, ktore uwielbam. Bede jadla wiecej warzyw i bede sie wiecej ruszac. Jak napisalam ten post to wskoczylam na rower i tak oto dzisiaj przejechalam 32km, czyli okolo 1050kcal. Jestem mega dumna i mam nadzieje ze jakos wytrzymam. Moj plan jedzonka na jutro: sniadanie:pumpernikiel/owsianka/z musem z czarnych porzeczek(domowe to chyba lepsze) lub jajecznica plus orzech brazylisjki obiad: kalafior gotowany, bez bulki tartej i opcjonalnie plus warzywa z patelni i piers z kurczaka na parze lub smazona na oleju kokosowym przekaski: jakis owoc, 2 wafle ryzowe czy cos kolacja: moze zjem jakies jajko,ale jutro ide na piwo to moze lepiej sobie odpuscic kolacje :) jako ruch to pobiegam albo wskocze na rower.. jest okej? Potrzebuje wsparcia, gdy bede miala jakies zalamania, mozna wtedy liczyc na jakies opierniczenie z waszej strony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćagoga Napisano Lipiec 14, 2015 Świetny plan;) a te lody przed rowerem możesz śmiało zjeść (tylko nie cale pudełko) Zjedz cos przed tym piwem, bo będziesz głodna i najesz się jakiegoś badziewia (słone orzeszki czy inne chipsy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 14, 2015 lody najlepiej po treningu, bo gdy cialo jest cieple to one ochladzaja przez co one sie spalaja w mig dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 14, 2015 lody to głównie węglowodany, lepiej je spalić inaczej zamienia się w tłuszcz;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Lipiec 18, 2015 spalam codziennie na rowerze z 700/500kcal. Waga na dzien dzisiejszy 57.5. lody wciaz jem,bo przeceny na nie w lidlu za bardzo kusza :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 18, 2015 to zmień sklep, to że spalasz to fajnie, ale codziennie lody to przesada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 18, 2015 Cukier, a szczególnie syrop glikozowo- fruktozowy (w lodach, słodyczach i wielu produktach) napędza apetyt, więc lepiej jak się chce schudnąć, jeść jak najrzadziej. Zamiast słodyczy owoce, tez cukier, ale chociaż trochę witamin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qazdrf 0 Napisano Sierpień 8, 2015 Lodów juz nie jem. Obecna waga to 56.5kg. Waga waha się. Raz 56 a raz 57. Od dwóch tygodni biegam. Jestem nawet zadowolona z efektów, ale do października pozostało około 1,5msc, a do tego czasu chce osiągnąć wagę 52kg. Jestem silna,ale jest ciężko. Jem dwa pełne posiłki albo dwa pełne i jeden lekki. Potrzebuje słów wsparcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach