Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qazdrf

Mam problem ze schudnieciem

Polecane posty

Gość Raficzek
Ja dodam coś od siebie...Napisałaś, że jjesz na kolację wafle ryżowe...Tak się zastanawiam jak to opisać...Ale powiem może tak..Na jedzenie patrz jak na wartości odżywcze...Białko, tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały... Wafle ryżowe to czyste węgle...Nie powinno ich się jeść nie tylko na kolację ale i w ciągu całego dnia jeżeli nie ma na nie zapotrzebowania...Węglowodany mają Ci dostarczyć energię i uzupełnić braku po wysiłku...Ale jeżeli pracujesz siedząc 8h przy biurku(to taki przykład) Twoje zapotrzebowanie jest bardzo niskie...Zamiast liczyć kalorie postaraj się myśleć jaka jest pora dnia i jakie możesz miec zapotrzebowanie...Witaminy i minerały ile dusza zapragnie...Białko ok 1g na kilogram masy ciała w Twoim wypadku...Jest to trochę za dużo ale dzięki temu będziesz musiała poświecić energię na strawienie...Węgle jedz rano po nocy musisz się uzupełnić i naładować...Tłuszcze w małych ilościach tylko wysokiej jakości...Omijaj wszystko co przetworzone czyli składa się z kilku składników np. makaron...I ogólnie węglowodany złożone...Jest taki rodzaj diety "paleo" Ona jest dobra na odpowiednia sylwetkę i myslę, że kilka jej zasad mogla byś wdrożyć u siebie...D Dopasuj jedzenie do swoich potrzeb...Jeżeli czujesz się głodna bo minęło już ileś godzin...ale siedziałaś i będziesz dalej siedzieć...To odpuść węglowodany(chleb, ziemniaki, ryż, kasze, makarony i cały przetworzony syf typu słodycze i różne napoje)...Chcesz soku? Kup owoce i zrób go sama...A tak to woda i herbatki... Powodzenia

Gość Biszkopcik8
Niestety odchudzanie się w dzisiejszych czasach jest ciężkie. Nasz styl życia, szybki stresujący i siedzący nie pomaga. Cieżko nadrobić na siłce całe dni siedzenia na krześle ;) Co do diety jeśli już próbujesz od jakiegoś czasu z marnym skutkiem, to polecam zamawiać sobie np. catering dietetyczny w Radomiu jest fajna firma http://cateringdomaniowski.pl/ :) prowadzą też lekcje gotowania...

Gość gość
Dawno się nie odzywałaś i myślałam, ze po odchudzaniu, a tu niespodzianka. Myślę, że chociaż trzy posiłki to powinnaś jeść inaczej organizm długo jest głodny i pewnie magazynuje zapasy, tym bardziej że ćwiczysz. Ale waga spada, a to najważniejsze. Posłuchaj tez rad Raficzka, brawo za bieganie.

Dzisiaj mija miesiąc mojej metamorfozy. Obecna waga to 55/55.5 kg Codziennie biegam z 7km albo jeżdżę z 30km na rowerze. Jest ciepło, wiec nie mam zbyt dużej ochoty na jedzenie,jem wtedy kiedy jestem głodna. Ostatnio to są jakieś 2/3 posiłki na dzień. Na śniadanie od kilku dni jem 2 kanapki jakiegoś lepszego chleba z pesto z pomidora i papryki i do tego szynkę miodowa dwa plastry na kromkę. Na obiad jem dużą porcję mrożonych warzyw na patelnie i czasami na tym kończy się mój dzień. Makaronów nie jem, nie słodzę nic i nie jem słodyczy i nawet mnie do nich za bardzo nie ciągnie(chyba ze będę mieć na nie ochotę to się skuszę). Miesiąc temu lody były dla mnie codziennością,a dzisiaj jem je odświętnie jako przydkowy deser.Zauważyłam, że za mało białka jem,ale od jutra to zmieniam. Piję herbaty, soki, staram się pić wodę,ale mi to nie wychodzi, ponieważ nie lubię za dużo pić,ale staram się przynajmniej litr wypić,bo wcześniej piłam z 400/500ml na dzień. Co do paleo, ja nie potrafię być na określonych dietach, a w paleo nic widzę nic nadzwyczajnego. Moja waga to 55kg. Do października pozostało półtora miesiąca,a mój cel do tego czasu to 52 kg. Może dam radę?

Dziękuję za wsparcie. Jestem bardzo dumna z tego,ze staram się biegać, chociaż tego strasznie nie lubię,ale jak mus to mus :D Caternig kosztuje,a ja jestem młoda i nie zarabiam az tyle zeby za niego placić i nie mieszkam w Radomiu (: ,ale dziekuję za pomysł.

Gość gość
Gratuluje sukcesów, ale jeśli, na co dzień jesz tak mało to niedobrze;) to naprawdę tak działa, że organizm jak jest niedożywiony to zaczyna magazynować wszystko, co dostanie zamienia w tłuszcz. A biegając i przy tak malej ilości kalorii, zaczniesz zjadać własne mięsnie, zrobisz sobie krzywdę, przemyśl to;) No i białko jest konieczne, zresztą jak i wszystkie inne składniki. Policz sobie podstawową przemianę materii i staraj się nie jeść poniżej tego progu, a w dni, kiedy biegasz możesz dodać 200-300 kcal. Gratuluję także ograniczenia lodów, wiem co to znaczy, ja przestalam jadać sklepowe słodycze, typu ciastka, cukierki (od kilku miesięcy) Jeśli już mam ochotę na słodycze, to teraz jest mnóstwo owoców, czasami skusze się na kawałek domowego ciasta, czy 2 kulki lodów.

Gość gość
a ja chodziłam do dietetyczki i nic mi nie dała Rozpisałą mi dietę na której byłam wiecznie głodna i sfrustrowana no i waga ani rusz Kazała zrobić badania na tarczyce i też wszytsko wyszło ok Oczywiście każda wizyta płatna 120zł Teraz sama się zainteresowałam kupiłam suplement Novoslim i jem mniej dużo warzyw i zielenini i waga spada :) kosztem 2 razy mniejszym

Gość gość
warto się przebadać pod kątem hormonów i tarczycy zwłaszcza jak są problemy z przyrostem wagi Ja dopiero po "jodowaniu" wzielam się za siebie w tym wspierałam się Novoslimem i schudłam prawie 8 kg ale wcześniej przez nadczynność tarczycy to nic nie pomagało

Gość gość
zmasowany atak reklam;)

Gość malgosia47
Witam,moj sposob na odchudzanie to ruch-spacer szybki codziennie ok 5 km,woda ,unikam slodyczy-jak juz to odrobina chalwy:)sporo warzyw i owoce.Witaminy ,mikroelementy i blonnik uzupelniam suplentami naturalnymi Natures Sunshine-polecam chlorofil-idealnie oczyszcza,do tego blonnik i zestaw Pieprz Cayene+czosnek+pietruszka:)

Gość gość
Jak wy obliczacie te kalorie podczas jazdy rowerem? Bo misie zdaje, ze zdecydowania sie nie zpala 500 podczas lekkiej jazdy jak topisza w wielu głupich artykułach, znalazłam jeden komentarz co sie zdaje sensowny "koziczka • 17-09-2014, 14:14 szkoda tylko że te 500 kcal dotyczy mocnych treningów z podjazdami i interwałami, na granicy strefy tlenowej lub w beztlenie. Kręcąc lekko i bez wysiłku nie ma szans spalić więcej niż ok. 200 kcal w godzinę. Jeżeli lekka jazda spalałaby 500kcla w godzinę, to kolarze na Tour de France umieraliby z głodu. Jak ktoś chce sprawdzić ile spala kcal to niech sobie kupi pulsometr... Artykuł bez sensu, robienie ludziom wody z mózgu...'

Gość gość
Pomocne w odchudzaniu są tabletki Foreverslim.Mi od dłuższego czasu nie udawało się schudnąć dopóki nie trafiłam na Foreverslim.U mnie już końcówka kuracji schudłam 13 kg.Teraz tylko zależy mi na tym aby nie wrócić do wagi z przed kuracji.

Nie mam zamiaru brać jakichkolwiek tabletek odchudzających czy innych, ponieważ mogą nowe kolidować z moimi lekami na tarczycę i szkoda zdrowia na dodatkowe zażywanie leków :) Dzisiaj się załamłam. Wchodze na wagę,a tam 56.4 kg!! To dla mnie istny dramat, przechodzę kryzys i z nerwów zjadłam dodatkowo 4wafle ryżowe i takie paluszki chlebowe i wciąż jestem głodna!! Nerwy to najgorsze co może istnieć. Mam nadzieję,że do wtorku znowu będę ważyć 55kg.. Włącza mi się poczucie winy gdy za dużo zjem,a to mnie martwi..

Ja używam aplikacji endomondo, stąd około wiem ile przejechałam, spaliłam itp..

Witaminy i minerały naturalne są znacznie bardziej wartościowe dla organizmu niż te aptekowe. o Wiele osób ma problemy z utratą masy ciała z powodu stosowania niewłaściwej diety. Właściwa dieta musi być zbilansowana, to znaczy bogata we wszystkie składniki odżywcze. Właśnie dzięki zbilansowaniu program FIT firmy Forever umożliwia osiągnięcie i utrzymanie wymarzonej wagi. Jego spróbowanie jest darmowe po skontaktowaniu się ze mną pod nr 790500787.

Gość gość
qazdrf, może to okres się zbliża, nie panikuj;)

Gość gość
wg mnie jesz za mało i organizm już zaczął l sie bronic

Gość gość
Mam pytanie w jaki sposob liczysz kalorie spalane na rowerze?

aplikacja Endomondo mi liczy (: Niee, tym razem to nie wina ,,trudnych dni' :P

Gość gość
Moze wyrobilas sobie miesnie i waga nie spada Zmierz obwody ciala, moze bedziesz zadowolona

Gość qazdrf
Patrząc na siebie jestem niezadowolona

Też mam problem ze zrzuceniem nadprogramowych kilogramów. Myślałam już nawet o jakiejś suplementacji, ale nie chciałabym się faszerować niepewnymi środkami. Na jakimś forum wpadła mi w oko informacja o afrykańskim mango. Całkiem mnie to przekonuje. Może ktoś już testował i może się podzielić informacjami?

Jeśli chcesz schudnąć to musisz być na ujemnym bilansie kalorycznych. Czyli wyliczasz sobie dzienne zapotrzebowanie i od tego odejmujesz 300 kcal. Najważniejsza to dieta bo bez niej lipa. O ile jeśli ktoś chce przytyć musi więcej węglowodanów jeść, a ten co chce schudnąć musi obcinać węglowodany w diecie. Wcale nie musisz jeść po 5 posiłków dziennie, możesz je ograniczyć do 4. Jeśli masz 1500 kcal dziennie do spożycia to dzielisz je na 4 i wychodzi CI po 375 kalorii na posiłek. Musisz być konsekwentna i cierpliwa, po za tym ćwicząc i przestrzegajac diety nie sugeruj się wagą. Mierz swoje obwody,bo to one dadzą Ci odpowiedź czy wszystko idzie dobrze : ) I ostatnia rzecz jaką napiszę. Pamiętaj! Trening to tylko 30 % sukcesu reszta to dieta i dobre nastawienie. Życzę sukcesów : )

Gość gość
@gazdrf, zacznij od wizyty u dietetyka (np. tutaj www.alfa-lek.pl/pl/nasi_specjalisci/6677_dietetyk), który ustali Ci jakąś dietę pod ćwiczenia. Znam historię mojej znajomej, która finalnie zrzuciła pond 70 kg, ale zaczęła odchudzanie na własną rękę. Doprowadziła się do takiego stanu, że ledwo miała siłę wstawać z łóżka. Wszystko przez dużo ćwiczeń i nieodpowiednie odżywianie się.

Gość gość
Ja bym Foreverslimu na nic nie zamieniła, jego skuteczność jest niesamowita schudłam dzięki nim 12 kilogramów, stosowałam dietę oraz sporo ćwiczyłam a efekty są po prostu oszałamiające.

Moja waga utrzymuję się. 56kg od kilku dni. Jem juz wiecej i nie głodzę się. Codziennie biegam po 8 km. Myslicie,że powinnam zacząć dodawać powoli treningi siłowe? ps. pisalam, że nie będę brała żadnych tabletek ani innych