Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Serendipity84

7 miesięczne niemowle nie przybiera na wadze

Polecane posty

Moja córeczka za dwa dni skończy 7 miesięcy. Z powodu mojej choroby od początku karmiona sztucznie. Nigdy nie jadła porcji sugerowanych na opakowaniu mleka, zawsze mniej. Ale na wadze przybierała. W drugim miesiącu życia zaczęła mocno ulewać. Ulewa do tej pory ale nieznaczne ilości. Od dwóch miesięcy karmiona Bebilonem Pepti - podejrzenie skazy białkowej. Po 5 miesiącu zaczęłam jej rozszerzać dietę. Nadal je chyba dość mało, muszę się nieźle napracować żeby zjadała porcje. Problem polega na tym, że ostatnio przestała przybierać na wadze. Zrobiłam jej morfologię i badanie moczu - wyniki ok. Dlaczego więc nie przybiera? Napiszę jak mniej więcej wygląda jej dzienne menu: ok 7 - 8 - 18o ml mleka ok 11 - 12- 120-150 zupki z mięsem ok 15 - 180 ml mleka ok 17-180- słoiczek owoców ok 20 - 180 mleka ok północy - 150 - 180 mleka Waga urodzeniowa- 3250 Przyrosty: miesiąc- 3950 3 miesiące- 5300 4 miesiace- 5700 7 maja- 6110 17 czerwca- 6740 23 czerwca- 6750 dzisiaj- 6800

Gość gość
Przybiera ale wolniej.nie panikuj.sloniem ma być? Dużo waży jak na 7miesięcy

Gość uio
7 m-czna dziewczynka powinna ważyc wg siatki centylowej : od 6800 g do 9500 g , Czyli córka rzeczywiście wolniej przybiera ale przeciez jestes pod kontrola pediatry .

Gość gość
Moj syn ma 6 i 1/2 mca i waży 8500 g . Też ulewa po jedzeniu . Waga wyjsciowa 2800 g