Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem rodzinny

Polecane posty

Gość gość

Mój bart stoczył się na dno, fakt, dobrze zarabia, ale całą kasę przegrywa w kasynie lub przepija, robi w swoim domu koszmar, ma dwóje dzieci i mieszka z żoną, awanturuje się po nocach, szarpie, wyzywa, zabiera pieniądze na życie, by jeszcze raz iść w środku nocy do kasyna. Sięga po narkotyki i oszukuje wszystkich, nawet w codziennych sytuacjach, ma obsesje na punkcie kasy, myśli tylko o tym, własną rodzinę sprzeda byle zarobić. Nie dba o swoje dzieci, no chyba że jest trzeźwy, wtedy jest dobrym człowiekiem, ale to zdarza się nie za często. Chcę mu pomóc, jednak nie wiem jak. Chciałabym też pomóc jego żonie i dzieciom, co powinnam zrobić?

Gość gość
Nic się nie da zrobić

Gość gość
Porozmawiajcie z nim. zona niech wystąpi o alimenty dla dzieci i do dobrego prawnika idżcie, żeby się zabezpieczyć, zanim wszystko przegra i dzieci zostaną z niczym.

Gość gość
rozmawialiśmy już tysiące razy, rodzice, wujek, ciocia, siostra, obiecuje poprawę, jest dobrze przez tydzien, potem znów to samo.

Gość gość
Jest uzależniony od hazardu. To takie samo uzaleznienie jak alkoholizm i sieje takie samo spustoszenie. Najlepiej do prawnika i zabezpieczyć dzieci, żeby miały alimenty. On musi sięgną swojego dna i sam chcieć, żeby przestać. Poczytaj w sieci o uzależnieniach, poszukajcie pomocy w swoim mieście. Szczególnie pomocy psychologa dla żony i dzieci, skoro w rodzinie jest przemoc psychiczna. Powodzenia.

Gość mellea
U mnie był podobny problem, mąż uzależniony od alkoholu i miękkich narkotyków, zabierał wszystkie pieniądze i przepijał lub przegrywał na automatach. Dochodziło do pomocy. Teraz wiem, ze w takich sytuacjach nie ma na co czekać, bo będzie tylko gorzej. Przede wszystkim trzeba go odseparować od dzieci, najlepiej niech się bratowa wyprowadzi. No i założy sprawę o alimenty. Ja korzystałam z usług prawnika z Gdańska, tu do niego kontakt: http://adwokatgrochola.pl To bardzo dobry specjalista. Może wówczas, jak brat straci rodzinę, to zrozumie, jak źle się dzieje i pójdzie na leczenie.