Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytani do wegan

Polecane posty

Gość gość

Czy dieta weganska jest kosztowna ? Trzeba przeznaczac duzo pieniedzy na takki rodzaj odzywiania sie?

Gość gość
?

Gość gość
?

Gość gość
Daj se spokój to jest najprostszy sposób na zachorowanie na raka. Musimy jeść mięso bo jesteśmy mięsem, żeby zachować równowagę organizmu należy spożywać również warzywa i owoce. Tłuszcz, białko, węglowodany, żelazo, aminokwasy, witaminy, tylko w zróżnicowanej diecie. To co jest w warzywach, nie ma w mięsie. To co jest w mięsie, nie ma w warzywach. Wszystko jest potrzebne.

Gość gość
Chcesz zniszczyć sobie zdrowie? Proszę bardzo!

Gość gość
nie ma tu wegan?

Gość gość
Śpią po lewatywie z brokułów.

ja jestem wegetarianka. Weganska dieta raczej nie jest droga ale chyba dosc uciazliwa, chociaz teraz w sumie wiele produktow, ktore normalnie sa na bazie mleka, sa produkowane z soi.

Gość gość
o wreszcie:) bylam wczesniej wegetarianka i musza powiedziec ,ze wiecej musialam bulic na taka diete, wiec boje sie tej weganskiej bo u mnie z kasa kr***a

Gość gość
krucho*

Gość gość
wcale nie jest droga. może i mleko sojowe w proszku kosztuje 20 zł ale starczy na o wiele dłużej niż zwykłe mleko,ktore kupuje sie co drugi dzień więc wychodzi w sumie drożej. mięsa sie nie kupuje, a to zaoszczędzony grosz ;) warzyw i owocow je sie wiecej,ale nie są drogie nie wiem,ja nic szczegolnego nie robie,nie kupuje nie wiadomo czego,nic dziwnego nie jem nie jestem wekganką bo jem czasem żólty ser i jajka wiejskie. Ale ostatnio więcej mam dni welgańskich ;) i mysle,ze spokojnie mogłabym nie jeść jajek w ogóle. to wbrew pozorom nie jest jakaś dieta z kosmosu...mysle,ze werganie odzywiają sie różnie zaleznie od upodobań i przyzwyczajeń

Gość gość
gotowce , jakie gotowce?

Gość gość
nie jest drogo aczkolwiek ja osobiście mam problem z utrzymaniem właściwego poziomu żelaza. musiałam zaopatrzyć się w suplement diety chela ferr forte. Nie jest to jakies drogie ani uciążliwe jedna tabletka dziennie

Gość gość
Niedobór żelaza to częsty problem osób nie jedzących mięsa. Z zawodu jestem farmaceutą i co nieco znam się na suplementach. Dlatego śmiało mogę polecić ten wymieniony wyżej. żelazo nim jest dobrze przyswajalne i posiada także witaminy

Gość taraka
no tak żelazo...ja swojego czasu brałam chela ferr forte bo brakowało mi żelaza...a że mięsa nie jadam to tak się ratowałam... ppoprawiłam wyniki badać (bo było mało żelaza) no i teraz pilnuję tego bardzo!

Gość rolika
ja mam za mało i też w aptece Pani farmaceutka poleciła mi wlasnie chela ferr forte. Mam nadzieje ze taki suplement poprawi mi wyniki krwi!:)