Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juijui

Jestem mgr inż., a pierwszy pracodawca powiedział, że nie mam predyspozycji.

Polecane posty

Gość juijui

... do pracy w zawodzie. Na politechnice promotor wręcz powiedział, że widzi mnie na doktoracie pod swoimi skrzydłami. Co za masakra....

Gość juijui
Mam na myśli to, że spędziłam 5 lat studiując i nie miałam żadnej informacji zwrotnej, że coś jest nie tak z moimi predyspozycjami. A tak wygląda zderzenie z rzeczywistością...

Gość gość
bo promotor potrzebuje kujona ze zdolnoscia do zapamietywania a pracodawca pracownika z ochota do pracy i umiejetnosciami.

Gość gość
bo jestes kobieta - to proste

Gość juijui
Ale przecież ucząc czy wykładając na kierunku technicznym, trzeba radzić sobie z praktyką zawodową. Jak później taki prowadzący miałby prowadzić projekty studentom???

Gość gość
znaczy twój pracodawca tak sądzi - spotkasz się z tym jeszcze nie raz, kobieta inzynier będzie sie musiala dużo bardziej naprcowac na uznanie niż jej kolega:( witamy w rzeczywistości:)

Gość juijui
: Czyli uważasz, żeby mieć na to totalnie wylane, co powiedział pracodawca? Ja mam taki plan. :)+ Doszkolić się, z czego miałam tyły+ popracować choćby za pół darmo przez 1,5 roku w zawodzie, a jeśli trzeba będzie to się dopiero po tym czasie przebranżowię. Nie chcę być doktorem na uczelni, co się nie sprawdził w zawodzie w praktyce i gnoi ludzi profilaktycznie, żeby nikt go o nic nie pytał, bo byle studenciak go będzie zaginał. Później zmieni się polityka państwa i nie wiadomo, jak będą traktować takich prowadzących, może wylecą na bruk. Ekonomia dziś działa wyjątkowo prężnie i raczej to się tylko nasili.

Gość gość
jestem lekarzem, mam pelne prawo wykonywania zawodu a pracuje w biedronce na kasie. Bez kitu.

Gość gość
No bo pracodawca chciał od ciebie czegoś, czego nie mogłaś być może dać a promotor widział co by od ciebie chciał...hehehe. Co może umieć osoba po studiach, co z tego, że masz jakieś tytuły mgr, inż, wielkie coś, kiedy nie umiesz pracować tak, żeby zasługiwać na te tytuły. Potrzebny by ci był staż a tak to lipa..

Gość juijui
Dlaczego? Możesz rozwinąć swoją historię?:/ Nie możesz udzielać prywatnie porad, choćby u siebie w domu? Wiesz, pracodawca mówiąc o "predyspozycjach" raczej nie miał na myśli "nabytych umiejętności, które on potrzebuje". Chyba, że zakładam, że pracodawcy logicznie poprawnie się komunikują:)

Gość juijui
Rozważałeś też zmianę w wybranym kierunku pracy, ale na coś z nim się zazębiającego?

Gość juijui
* Chyba, że błędnie zakładam

Uczelnia a pracodawcy to 2 inne sprawy Ja rowniez mam mgr.inz tyle ,ze z ekonomi i na jednej z 1 rozmow dostalem kubel zimnej wody w postaci SGH :D ale to kawalek czasu temu juz :D Aha i tak niepracuje w zawodzie .A aktualnie mysle o wyjezdzie za granice znowu.

Gość juijui
A jak dokładnie miała się sprawa z tym kubłem z SGH? Ekonomiści- inżynierowie chyba też są potrzebni!

To jedyna uczelnia ekonomiczna ,ktora sie liczy w stolicy. Ekonomistow maja w d***e ogolnie ,bo jest ich jak psow i niekomu nie radze tego studiowac.Jedynie moze rachunkowosc sie przyda. Za praca jade znowu za granice ,bo tak dobrze u nas w Polszy :)

Gość juijui
Gourmandises: a co myślisz o zarządzaniu inżynierskim? Może mógłbyś zrobić tam jakąś podyplomówkę? Wśród moich znajomych są właśnie osoby po takim czymś i pracują w produkcyjnych firmach. Słyszałam też, że są osoby po zarządzaniu inżynierskim, które popracowały w dziale zakupów, ale na własną rękę nauczyły się autocada czy inventora, poduczyły się i wciągnęła ich praca od strony inżyniera:)

Zarzadzanie inzynierskie nie mam pojecia. Ja mam inzyniera ze wzgledu ,ze mialem pierwsze 3 lata informatyke ale programista ze mnie marny. Za autocadem mialem chwile do czynienia i mysle,ze warto go przyswoic,chodz praca to loteria bardziej ,szczescie i znajomosci niz cala reszta.

Gość juijui
Może też poszukaj w innych dużych miastach, poza stolycą:) Ja z takiego jestem.

Gość gość
Jako kto będziesz pracować za granicą?:>

Gość gość
i w czym?:>

Gość juijui
Gourmandises: z tym, że wiesz, Ci znajomi przełączali się na inżyniera, dopiero jak poczuli bluesa po jakimś czasie w firmie produkcyjnej na innym stanowisku. Np. ktoś tam zaskoczył w pewnym momencie z projektowaniem mebli. Ktoś inny proste konstrukcje zaczął projektować. Tak naprawdę taki inż. ekonomista łatwiej może wybadać, jaka dziedzina inżynierii może być dla niego:) Bo jak się po prostu studiuje czysto techniczny kierunek, to jest gorzej.

Gość gość
Bo ten pracodawca pewnie sam nie mial studiow pewnie ledwo zawodowke skonczyl firme zalozyl i sam nie wie jaka jest roznica miedzy cegla a zelbetonem. Ty z tytulem jestes zbyt konkurencyjna . A moze on szukal sekretarki? To faktycznie szkoda twojego czasu tam . Firmy aptekarskie moga miec tylko ci co skonczyli wydzial aptekarski. To samo z inzynierskim takie firmy powinni miec tylko inzynierowie znajacy sie na fachu i majacy Wiedze .

Gość gość
Informatyk ze znajomoscia autocada? A gdzie wiedza? Rysowanie to za malo . Mozesz jedynie rysowac byc kreslarzem lub asystentem . Sam nic bo nie masz wiedzy budowlanej tylko informatyczna .

Gość gość
Jesli jestes lekarzem i pracujesz na kasie...to raczej z desperacji i glupoty...normalny poszedlby po dotacje i otworzyl minipraktyke wlasna. A czego masz specjalizacje? Chyba ze ogolny...to sie nie dziwie. Zaden kto skonczyl neurochirurgie nie pracowalby na kasie....to brak szacunku do wiedzy i zawodu lekarza. Madry wyjechalby na praktutki staz lekarski zagraniczny za ktory mu zaplaca. Albo skonczyles lekarski za flaszke i nic nie umiesz i wolisz kase niz prace w zawodzie.

Gość gość
Bo na doktorat potrzebują jelenia który będzie im robił czarną robotę na habilitacje a na etat w obecnym stanie nie masz co liczyć.Etat dostają zazwyczaj ci najbardziej zdolni którzy maja już na doktoracie własne pomysły na badania granty i publikowali już na studiach, reszta jest robiona w konia przez promotorów.

Gość gość
1;5 roku pracy za darmo? A za co bedziesz dojezdzac a benzyna? A z czego zyc? Placi sie za prace i Czas ktory tam poswiecasz. Nie siedzisz tam i nie fikasz noga . Tylko niewolnik nie mial placone w starozutnym Rzymie . To wbrew konstytucja . Osoba ktora zdobyla dyplom nie jest jakas ulomna aby pracowac za darmo . Czesto ma wieksza wiedze niz prezesik firmy ktory dalej klei buty rury na butapren jak juz dawno europa robi to na szybki zgrzew czego z pewnoscia nauczono ciebie na studiach .

Gość gość
Powinna byc ustawa ktora gearsntuje ze firmy inzynierskie ma tylko wykwalifikowany inzynier zaden pseudoglupek ktory to zalozyl bo czuje kase a nic nie wie na temat branzy w ktorej pracuje a ludzi z wiedza tytulem ktorzy przychodza do niego do pracy traktuje kak glupkow . I daje im 1000 na reke....To gwarantowaloby wyzsza jakosc uslug i szacunek do zawodu oraz plac.

Gość gość
Bo zazwyczaj firmy w których wymagana jest wiedza inżynierska są zakładane przez inżynierów,żaden bank nie da pożyczki na rozkręcenie firmy komuś kto się na tym nie zna, no chyba ze nie potrzebuje pożyczki i ma własny kapitał początkowy ale nawet w takim wypadku potrzebuje na początek wspólnika który się na tym zna siła rzeczy.