Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Keratinka

Keratynowe prostowanie czy Codziennie Prostownica?

Polecane posty

Gość Keratinka

Zrobiłam trwała, mocno kręcone loczki :) Byy wspaniała przez dwa miesiące... Teraz włosy się prostują, nie mają tej objętości, co wcześniej. Najogólniej rzecz ujmując - nie podobają mi się :) W tym momencie codziennie używam prostownicy ustawionej na 150st. Zastanawiam się czy nie zrobić keratynowego prostowania włosów... Ale słyszałam opnie, że jak keratyna już się wypłukuje, to włosy są bardzo zniszczone! Dużo bardziej niż przed zabiegiem! Z drugiej strony niemal codzienne użycie prostownicy również nieziemsko niszczy włosy - pytanie, co bardziej? Włosy kręcone mają niecałe 30cm, na górze ok 10cm odrośnięte proste. Oczywiście prostownica tylko na te 30 i czekam aż odrosną. Podcinam końcówki - zatem część pokręcona regularnie się zmniejsza :) Ale wiadomo 30cm, to troche poczekam... Na pewno plusem keratynowego prostowania jest to, że wilgoć nie powoduje puszenia i kręcenia. A tak, jaki kolwiek deszcz, wilgoc, to ja mam włosy pokręcone :/ Co o tym myślicie? Macie jakieś doświadczenia? Codzienne prostowanie, czy keratyna?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować