Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keratinka

Keratynowe prostowanie czy Prostownica?

Polecane posty

Gość Keratinka

Zrobiłam trwała, mocno kręcone loczki :) Były wspaniałe przez dwa miesiące... Teraz włosy się prostują, nie mają tej objętości, co wcześniej. Najogólniej rzecz ujmując - nie podobają mi się. W tym momencie codziennie używam prostownicy ustawionej na 150st. Zastanawiam się czy nie zrobić keratynowego prostowania włosów... Ale słyszałam opnie, że jak keratyna już się wypłukuje, to włosy są bardzo zniszczone! Dużo bardziej niż przed zabiegiem! Z drugiej strony niemal codzienne użycie prostownicy również nieziemsko niszczy włosy - pytanie, co bardziej? Włosy kręcone mają niecałe 30cm, na górze ok 10cm odrośnięte proste. Oczywiście prostownica tylko na te 30 i czekam aż odrosną. Podcinam końcówki - zatem część pokręcona regularnie się zmniejsza. Ale wiadomo 30cm, to troche poczekam... Na pewno plusem keratynowego prostowania jest to, że wilgoć nie powoduje puszenia i kręcenia. A tak, jaki kolwiek deszcz, wilgoc, to ja mam włosy pokręcone :/ Co o tym myślicie? Macie jakieś doświadczenia? Codzienne prostowanie, czy keratyna?

Gość gość
Ja prostuje tylko codziennie, ale tylko grzywke i zauwazylam, że z czasem robi sie jakby ,, chudsza" i ma mniej objetosci. Baaaardzo chcialabym natomiast zrobic keratynowe prostowanie bo mam strasznie puchate wlosy i chcialam je jakos ujarzmic nie wstajac codziennie godz.wczesniej. slyszalam jednak to keratyna strasznie smierdzi i moze wywolac problemy z oddychaniem, ale nie wiem czy to prawda. Jeszcze sie zastanawiam

Gość gość
prostownic- tylko porzadna typu panasonic z nanoe a nie jakies dziadostwo za 30 zł.vjak zrobisz to keratyna to loczków prędko sobie nie zakrecisz, a kto wie czy za tydzien na nie właśnie ciebie nie wezmie :p

keratynowe prostowanie jeśli tak bardzo chcesz. Naert prostownica za 700 zl nic nie da jeśli będziesz codziennie prostować. no chyba nie sądzisz że 200 stopni jest zdrowe ? weź sobie palec 100 stopni przypal wrzątkiem a co dopiero CODZIENNIE włosy powyżej 100 stopni.. wiwm co mówię bo sama przez rok prostowałam codziennie włosy dobra prostownica u zanim się nie obejrzylam... włosy zamieniły się w siano na wsi.

Gość gość
Bardzo fajny jest zabieg keratynowego prostowania włosów i na dłużej starcza! Polecam zabiegi kosmetykami Amazon Keratin. Można skorzystać z keratynowego prostowania keratyną winogronową (najsilniejsza) albo np. czekoladową (jak chcemy zachować delikatne fale, ale wyeliminować puszenie włosów). Bosko pachną te kosmetyki!!! Ja ostatnio robiłam zabieg botox-keratyna. Zabieg przeznaczony do każdego rodzaju włosów. Odbudowuje i regeneruje włosy zniszczone zabiegami chemicznymi (oraz innymi czynnikami środowiskowymi). Po zabiegu zawsze mam zdrowe i lśniące włosy przez kilka miesięcy.