Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kllkjg

jak smażyć ziemniaki i makaron na patelni??

Polecane posty

Gość kllkjg

mama i babcia zawsze na podwieczorek smażyły ziemniaki lub makaron, który został od obiadu, do makaronu dodawały jajka a do ziemniaków szczypiorek. kluski i kartofle miały ładny zloty kolor. Chce te dania odtworzyć z sentymentu jednak wszystko przylega do patelni i.... ładny złoty kolor zostaje na jej dnie.. Co robie źle?? Jak smażyć by sie ładnie zarumieniły??? poradźcie mi prosze! może kiedyś były inne odmiany ziemniaków??albo inne patelnie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A na jakim tłuszczu smażysz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Za mało tłuszczu dałeś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co masz w domu zwykły smalec albo margaryna najlepsze są ziemniaki pieczone z marchewka ,buraczkiem,kiełbasą i przyprawami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kllkjg
smaże na oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może być i olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja maakaron smaże na margarynie, na wolnym ogniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×