Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąza od razu po cc

Polecane posty

Gość gość

6 tygodni po cc dostałam okres. W ostatnim dniu miesiączki pękła nam prezerwatywa. Z racji tego że o córeczkę staraliśmy się kilka miesięcy (tak, wiem OKROPNIE GŁUPIE WYJAŚNIENIE) i byłam mamą karmiącą nie zdecydowałam się na tabletkę po. Tydzień później byłam u ginekologa na kontroli. Przepisał tabletki ale zalecił zrobić badania krwi Beta-hCG tydzień przed dniem spodziewanego okresu. Z racji tego że jestem w innym mieście gdzie nie chcą mi bez karty (prywatnie oczywiście) zrobić tych badań w pierwszym dniu spodziewanego okresu zrobiłam test i wyszedł negatywny. Minęło już ponad tydzień a miesiączki nie ma. Co robić? Czy to normalne? Czy wierzyć testowi?

Gość gość
Przecież nie każda po ciąży ma okres co do minuty taka duża a taka głup ia

Gość gość
Jak robisz badanie prywatnie to nic do tego nie ma karta czy cokolwiek robisz gdzie ci się zywnie podoba

Gość gość
jak widać nie u mnie :< Też mnie to zszkowało. Chyba wrócę do swojego miasta, albo chociaż pojadę gdzieś indziej, gdzie mi zrobią. Chociaż po takim czasie to i zwykły test z apteki powinien dać dobry wynik. Jutro polecę do apteki

Gość gość
a o jakiej karcie mowa? okres po porodzie może się rozregulować więc najlepiej byłoby zrobić jednak tą betę.

Gość gość
Myślę, że to bardzo mało prawdopodobne, ale może choć powtórz test dla spokoju. Tak szybko po ciąży organizm jest jeszcze rozregulowany a kp utrudnia owulację no i to nie był płodny dzień.

Gość gość
Ja przy kp pierwsze miesiące okres mialam nieregularny. Rozbieżność byla do dwóch tygodni.

Gość gość
wyluzuj- autorko nie musisz miec regularnych cykli po ciazy ja jestem 8 miesiecy i nie mam

Gość gość
Kurcze, myslcie głową! Poczytajcie o skutkach zajscia w ciążę po cc nie chce straszyć...

Gość gość
Nie pojme was..jak moNa ledwo z pirodowki juz sie pryczyc??jak zwierzeta..czy ty wiesz czym grozi ciaza po ciazy a jescze po cc???

Gość gość
O jakiej karcie mówisz? Z przychodni, gdzie masz lekarza rodzinnego? Prywatnie to możesz badania robić na drugim końcu Polski. NFZ nic do tego nie ma, bo sama płacisz. Poza tym bety chyba i tak nie refundują. Zakładasz po prostu kartę w nowym laboratorium. Płacisz i masz.

Gość gość
Temat jest z lipca 2015r. więc nie gorączkujcie się tak.