Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaciekHelp

Ciąża? Help!

Polecane posty

Gość MaciekHelp

Cześć wam, jestem facetem i za bardzo nie znam się ale ciągle czytam w necie na takie tamaty i już nie wiem co mam myśleć. Boję się że moja dziewczyna może być w ciąży.. Ostatnio miesiączka zaczęła jej się 2 lipca br. , krew na początku była jasno czerwona i w następny dzień już nie było krwawienia, chociaż później już był normalny okres. Często boli ją głowa, czasami ma zawroty, ma podwyższoną temperaturę na poziomie 37,7-38°C, dziś miała skurcze takie jak na okres :/ z drugiej strony znowu zabezpieczamy się, ona używa plastrów EVRA oraz ma niedoczynność tarczycy, ja staram się nie dochodzić w środku i nigdy w sumie mi się to nie zdarzyło , chyba że jakoś kropla może poleciała. Innych objawów nie ma i nie chce zrobić testu bo ostatnio często robiliśmy testy :/ nie wiem co mam o tym myśleć, czy kobiety tak mają, czy to wina plastrów i niedoczynności czy może ciąża? Strasznie się martwię, prosze pomóżcie !

Gość MaciekHELP
Pomoże ktoś? :(

Gość gość
raczej jakieś problemy hormonalne -może jej plastry nie pasują, niech idzie do gina.

Gość MaciekHELP
Była u ginekologa i mówił, że u niej straszne są te objawy ze strony hormonów i że można zmienić antykoncepcję ale ta jest ponoć najlepsza. A ja się tylko przez to ciągle zamartwiam , prawie przez to nie sypiam. Dzięki za odpowiedź

Gość gość
No to przecież gin wyjaśnił sprawę. Nie można na siłę stosować czegoś co ewidentnie nie służy organizmowi. Trzeba odstawić plastry i wybrać inne zabezpieczenie.

Gość MaciekHELP
Czyli te objawy mogą być spowodowane plastrami tak? Czy może te objawy są spowodowane niedoczynnością tarczycy? Można spać spokojnie z pewnością że to nie ciąża?

Gość gość
Pewności ci nikt na forum nie da, bo nie ma jak. Trzeba zrobić test albo pójść na betę. Jeśli hormony jej nie służą to niestety ale ciąża możliwa.

Gość gość
Ok, czyli zaburzenia hormonalne mają wpływ na nieprawidłowe działanie plastrów ?

Gość gość
"Czyli te objawy mogą być spowodowane plastrami tak? Czy może te objawy są spowodowane niedoczynnością tarczycy? " Ale jakie objawy? Ja tu żadnych objawów ciąży nie widzę. Jeśli hormony nie pasują to nie znaczy, że ich działanie jest osłabione. Działają prawidłowo i chronią przed ciążą tyle, że mogą powodować złe samopoczucie. Plastry wcale nie są najlepsze. Nie ma najlepszych środków hormonalnych. Jednym pasują plastry, innym tabletki ABC, a jeszcze innym tabletki XYZ.

Gość gość
Jezeli ma okres jakikolwiek by on nie byl to nie jest w ciązy