Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z piersiami

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam nietypowy problem, jestem 3 tyg po porodzie, pokarmu mam dużo, laktatorem odciągam nawet po 110ml z jednej piersi, jak przystawię małego to ból nie do zniesienia(brodawki ładne, chwytne) a mleko wtedy nie leci, jak dłużej nie odciągnę to samo wypływa aż jestem cała mokra. Myślałam że mały źle ciągnie ale jak mąż ciągną też nic nie leciało i ból nie do zniesienia tuż za brodawką, zaraz po próbie z mężem przykładam laktator kilka ruchów i leci. Mam w piersiach jakby grudki a niektóre to całkiem spore, i tuż za brodawkami największe. masaż już 2 dzień regularnie od tygodnia ciepły prysznic. miałam gorączkę, dostałam antybiotyk i lek na zbicie gorączki, gorączki nie mam a z piersiami dalej problem. NIC nie pomaga, dalej problem a ja już nie mam siły. Proszę o rady.

Gość gość
Może zadzwonić do poradni laktacyjnej oni ci powinni pomoc.

Gość gość
Przed karmieniem cieply oklad, np z termoforu. Po karmieniu schlodzone liscie kapusty

Gość gość
Mi jak poprzedniczce pomogła kapusta. Liście z kapusty lekko rozbij aby pojawił się sok. Zrób okład. Na prawdę działa. Wykarmiłam dwoje dzieci i za każdym razem ten sam problem miałam. Nie łam się, odciagaj, masuj i okładaj. Będzie dobrze.

Gość gość
Pomasuj przed odciaganiem. A najlepiej zamoast laktatora przystawiaj dziecko jak najczesciej. Im wiecej sciagniesz tym wiecej piersi beda produkowac.

Gość wifigdańsk
przykładać postokroć i nie używac laktatora,jesli chcesz utrzymać kp. "ale jak mąż ciągną mąż ciagnĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄ?