Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pediatra powiedzial ze moj 5miesieczny syn jest

Polecane posty

Gość gość

troche duzy...wazy 8150 czy to na prawde duzo w 5 miesiacu?

Gość gość
A od jakiej wagi zaczynał?

Gość gość
mój ma 2 miesiące, a waży już 6, urodził się z wagą 4 kg, a przecież głodziła dziecka nie będę

Gość gość
urodzil sie z waga 4kg, ale krotki jest 62cm

Gość gość
no to czy ten pediatra jest normalny??

Gość gość
wlasnie dla tego pytam bo mi sie wydaje ze z dzieckim jest wszystko ok...

Gość gość
Moje dziecko ma ponad 2 lata i ma 14 kg. No nie wiem ale wg mnie duży jest. Ale pewnie za jakiś czas się waga wyrówna.

Gość gość
Moja córcia ważyła 9 kg.jak miała 9 miesięcy.Urodziła sie z wagą 3.550 kg.To ładnie waży Twój synek,ciesz się.

Gość gość
2 lata i 14kg.to wsam raz.Moja ma 13miesięcy i waży 12kg.

Gość gość
W piątym miesiącu większość dzieci podwaja wagę urodzeniową, więc jest ok.

Gość gość
Ja to już 2.5 roku słyszę. Mój na roczek miał 14.5 kg. Teraz ma 18. I wszędzie wpisane otyłość. A ma 100 cm.

Gość gość
62 cm to dlugosc ur czy teraz tyle mierzy?

Gość gość
Mój 5letni syn waży 19kg.

Gość gość
tyle mierzy przy urodzeniu mial 48cm taka kluseczka mi sie urodzila, teraz wyglada ok...co mam zrobic chyba nie bede odchudzac dziecka bo pediatra ma takie ale

Gość gość
Jeśli chodzi o wagę to jest przecież idealnie w środku siatki. Wzrost jest trochę mały, ale mały się urodził. Jak zacznie się ruszać to się wyciągnie. Takich dzieci się nie odchudza, bo jak niby. :D

Gość gość
Nie przejmuj sie, male dzieci potrafia szybko przybierac wage, przeciez jeszcze malo sie ruszaja. Moja w wieku 6 msc wazyla prawie 9 kg i pediatra tylko sie spytala jak karmie, powiedzialam ze kp i stwierdzila ze to normalna waga. Gdy dziecko jest na mm wolniej przybiera bo najczesciej mleko syci na dluzej i dziecko wiecej wypije na raz, przy kp nie mamy mozliwosci sprawdzenia ile dziecko je(nie liczac odciagania bo tu juz widzimy). Sa co prawda i takie dzieci ktore na mm waza wiecej i takie ktore na kp waza mniej. W koncu kazde dziecko jest inne, ale spokojnie, moja teraz ma 13 msc i wazy 11kg. Gdy dziecko zaczyna raczkowac dosyc regularnie waga zaczyna sie stabilizowac. Przy chodzeniu juz calkiem sie zatrzymuje i rosnie bardzo wolno. Spokojnie, jesli dziecko moze sie ruszac i nie pojawiaja sie rozstepy na faldkach(widzialam taki przypadek) jest dobrze. Moja wygladala jak ten ludzik od opon, wszedzie faldki nawet na plecach. Wiec spokojnie autorko, jeszcze bd mogla sie smiac z tego kiedys. Ps. Mloda urodzila sie z waga 2.654 i 50 cm

Gość gość
O jejku to kluseczka musi z niego byc, nie pisze tego zlosliwie :) moj pediatra (bardzo bardzo znany lekarz juz sedziwego wieku) tez stwierdzil, ze moja coreczka ma tendencje do tycia, ur sie z waga 2200 a teraz w wieku 5 mcy wazy 7, 5 kg... kazal ewentualnie wykluczyc soczki jesli takie sa podawane (a sa), zastapic je woda ew nieslodzona herbatka ale mleczka nie ograniczac :) Ale... powiem Wam, ze jest ziarnko prawdy w tym, ze jak otyly niemowlak to i otyly dorosly, mam w rodzinie takie przypadki i u znajomych tez. No coz babcie sie ciesza a rodzice i dzieci rozpaczaja :/ Wszystko z umiarem, nie wpychac na sile, nie ograniczac jak glodne.

Gość gość
Wydaje mi się, że waga jest ok. Mniej więcej w 4 miesiącu życia dziecko podwaja masę urodzeniową. Twój ma już 5 miesiąc i waży ponad 8 kg. Dla mnie ok. Jak karmisz? Piersią czy mm? Niektóre dzieci wolniej przybierają na kp, a szybciej na mm. Mój urodził się malutki - 2900 i 50 cm. W piątym miesiącu waży 7 kg i ma ok 67 cm. Czyli mój analogicznie waży więcej od twojego ale z kolei patrząc na siatkę centylową to jest raczej drobny. Jednym słowem drogie mamy kierujmy się zdrowym rozsądkiem i nie dajmy sobie wcisnąć kitu, że przekarmiamy dziecko :-)

Gość gość
Kolegi z pracy syn wazyl 10kg w wieku 6 miesiecy, wiec nie jest tak zle

Gość gość
Mój syn ma 7 miesięcy, a waży 9300. Urodził się z wagą 3200g.

Gość aniasandomingo
Mój synek ma 5 miesięcy i waży 9 kg a urodził się miesiąc przed terminem i ważył 2,75 kg.