Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z ojcem...

Polecane posty

Gość gość

Mam 15 lat. Jestem jedynaczką. Musiałam dość szybko dorosnąć , bo inaczej bym nie dała rady. Mój problem polega na tym, że ojciec jest alkoholikiem. mama , tylko ona pracuje, a on niestety nie. Robi mi cały czas wstyd. Na dodatek mieszkamy na wsi i wszyscy wszystko widzą. Ma prawie 45 lat a zachowuje sie jakby mial 20 i nie mial rodziny. Jak mama nie da mu na alkohol to ten terroryzuje calą rodzine. Moja rodzina dalsza nie chce juz pomoc. Nie chca isc do opieki i narobic mi problemow. Zadne rozmowy nie pomagaja. Ucze sie bardzo dobrze i mam nazieje ze za rok wyjade do szkoly i bd ich widywac rzadko ale boje sie co bedzie przez ten cały rok. Nie mam w sumie znajomych bo boje sie kazdemu zaufac. Nie chce isc do pedagoga szkolnego bo nie chce miec problemow. Na dodatek moj dom bedzie sprzedany na licytacji komorniczej. Jestem załamana. Nie chodze brudna i głodna ale to mnie naprawde wykańcza juz psychicznie. Codziennie boje sie co on odwali. Boje sie nawet wyjsc z kims na dwor bo boje sie ze go spotkam pijanego. Nie wiem co mam juz robic. Boje sie ze nie wytrzymam tego. Codziennie płacze i wrecz modle sie zeby cos zmienilo. A jest co raz gorzej ... Mam nadzieje ze ktos da mi tu jakas sensowna porade. Poszlabym do opieki ale sie boje konsekwencji

Gość gość
O jejku, nie mam pojecia co doradzic jak pomoc... bardzo wspolczuje... trzymaj sie kochana.