Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomóżcie mi z upałem!! mam okna na północ, co robić?

Polecane posty

Gość gość

od godziny 10 do godziny 20 świeci mi słońce prosto w okna, a w mieszkaniu mam 30 stopni. mam zamykać całkiem i zasłaniać? i siedzieć w półmroku i bez dopływu świeżego powietrza? teraz cały czas mam wszystkie okna zasłonięte roletami i tylko połówka w każdym pokoju otwarta lufcikiem u góry

Gość gość
To chyba na poludnie. Ja zaslaniam i nie otwieram. Tylko polnocne mam otwarte czy tam gdzie cien

Gość gość
Czyli*

Gość gość
a jak kompas skierowany na moje okna z wnętrza pokoju wskazuje coś pomiędzy N a NW, to na jaką stronę skierowane są moje okna? :o

Gość gość
wietrz rano ja w upały budzę się o 5 rano i otwieram wszystkie okna aby był przeciąg kiedy za oknem jest 18 stopni i idę spać potem rano jak wstaję ok. 7 zamykam okna i spuszczam rolety w tych pokojach, w których operuje słońce i mam domu chłodno i świeże powietrze i potem nie otwieram okna cały dzień chyba, że tylko w kuchni jak gotuję ale drzwi zamykam aby gorąc nie przedostawał się na całe mieszkanie w wywietrzonym tak mieszkaniu w ciągu dnia temp. rośnie do ok. 25 stopni i da się żyć zwłaszcza, że za oknem jest 32 stopnie w cieniu a w słońcu 50 stopnie

Gość gość
gość dziś NW - północny wschód

Gość gość
W to west czyli zachód

Gość gość
W poludnie slonce jest na poludniu wiec prawie przez caly dzien wali mi slonce w poludniowe okna :p a nie północne.

Gość gość
Ja np z okien na poludnie mam tyle słonca, ze szok. :O Z okien na północ z kolei ciemno jak w doopie.

Gość gość
gość dziś W to west czyli zachód ----> masz rację - soryy pomyliłam się w wypowiedzi dzięki za poprawkę :)

chyba zainwestowałabym w klimatyzację, albo całodzienny wiatrak :) u nas w upał zawsze są zasłonięte okna od strony, gdzie jest słońce, rano otwarty balkon, robimy przeciąg, potem zamknięte wszystko, co godzinę/dwie włączamy na 30 min wiatrak aby rozrzedzić powietrze i jest znośnie

Gość gość
najlepiej wietrzyć rano

Gość gość
gość dziś jak spuszczę wszystkie rolety to jest ciemno jak w d***e. nikt u cb cały dzień nie urzęduje w tych pokojach?