Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SKĄD SIĘ WZIĄŁ WSZECHŚWIAT ?

Polecane posty

Gość gość
gość wczoraj logicy, katolicy - jesteście po jednych pieniądzach..., pytanie jest zasadnicze: czy to nasze mózgi stworzyły każdego z osobna człowieka jego własny wszechświat X Nie mózgi tylko świadomośc

Gość gość
A co z niesymetrycznoscia?

Gość gość
Dlaczego tak trudno uwierzyć w Stwórcę ? przecież jest jasno napisane w Biblii - kto stworzył świat :) i dla kogo taki malutki prezencik od Ojca Niebieskiego dla Jego dzieci :) i tylko mała prośba aby odwzajemnić Jego Miłość czy to tak wiele?

Gość gość
a to nie mózg przypadkiem tworzy świadomość ? czy ona jest niezależna od mózgu ? skąd się bierze świadomość jak nie z mózgu ?

Gość gość
możliwe że dlatego, że książka zawierająca bajki nie jest podręcznikiem do historii.

Gość gość
Nasz Ojciec Niebieski Dał nam tyle dowodów Swojej Miłości a my nadal nie chcemy w Niego uwierzyć ani Jemu uwierzyć przykre :(

Gość gość
nie przypominam sobie jego dowodów miłości. o czym mówisz?

Gość gość
przykre bo dus/zę mamy wieczną i co wybierzemy w tym życiu niebo czy piekło tam będziemy na wieczność

Gość gość
Świadomość nie "siedzi "w mozgu

Gość gość
00:17 skończ pier'dolić i powtarzać te bajki żydowskie bo mi się rzygać chce już od tego, w kółko pier'dolisz o tej miłości stwórcy itp. a na zdrowy rozum to stwórca musi nas nienawidzieć skoro stworzył taki okrutny świat (być może niejeden, co my wiemy...)

Gość gość
gdyby ktokolwiek na powaznie tutaj chcial sie dowiedziec o wszechswiecie, czytalby blogi czy artykuly powaznych ludzi jak Sam Harris, Stephen Hawking czy Richard Dawkins itp itd. anie pytali sie na anonimowym forum kur domowych, kasjerek na kasie w tesco i biurw z Mopsu :O a ktos, kto nie uznaje ewolucji nie jest nawet warty poswieconego mu czasu na tlumaczenie :O ja mam to w du/pie czy wierzycie w elfy, starych dziadow w niebie, ktorzy nie maja co robic tylko patrzec sie na was, kiedy se walice konia czy w inne duszki zjawy i potworki. wierzcie w co chcecie, ale

Gość gość
świadomość to stan elektryczny mózgu. dokładnie to jeden ze stanów.

Gość gość
i zadne ale, nie chce mi sie wiecej udzielac w tak bezsensownych tematach. nie zalezy mi na przekonaniu nikogo bo mam gdzies w co oszolomy wierza 😴

Gość gość
dowody Jego Miłości ? wszystko co Cię w życiu spotyka dobrego pochodzi od Niego nie bierze się samo z siebie ale ma swoją przyczynę i skutek przyczyną jest B/óg - bo B/óg jest miłością a skutkiem jest wszystko na co patrzysz i co odczuwasz dobrego każde bicie Twojego serca i każdy Twój oddech każdy Twój posiłek każda radość każda miłość Twoja rodzina itd.

Gość gość
00:22 a gdzie siedzi, czym jest, skąd się bierze według Ciebie ?

Gość gość
nie. to nie są dowody a tylko funkcjonowanie organizmu wynikające z jego budowy.

Gość gość
...czy Richard Dawkins...ten gościu uparcie broni TE a nie potrafi podać jednego zaledwie przypadku gdzie zostaje dodana informacja( nowa) do kodu genetycznego ,więc dla mnie to zwykły burak robiący kasę na ateistach

Gość gość
a w jaki sposób budujesz swoje uczucia ? czy emocje ? zawsze ciągnie Cię do piękna - do harmonii to jest odblask Miłości Stwórcy On jest Harmonią ponieważ On wszystko Stworzył a my mamy zaszczyt odkrywać Jego Porządek w istnieniu na ziemi a to dopiero początek podróży a przed nami wieczność

Gość gość
świadomość to stan elektryczny mózgu. dokładnie to jeden ze stanów. x Widzisz,w słońcu są identyczne impulsy więc czy słońce myśli? ;)

Gość gość
a ktos, kto nie uznaje ewolucji nie jest nawet warty poswieconego mu czasu na tlumaczenie pechowiec.gif ja mam to w du/pie czy wierzycie w elfy, starych dziadow w niebie, ktorzy nie maja co robic tylko patrzec sie na was, kiedy se walice konia czy w inne duszki zjawy i potworki. >>> Welfy nie wierzysz boś nie widział/a ,a ją nie widziałam dowodów na ewolucję więc też w nią nie wierze :p

Gość gość
gość dziś świadomość to stan elektryczny mózgu. dokładnie to jeden ze stanów. X Płaski EEG oznacza tylko jedno: Mózg nie funkcjonuje - a więc zgodnie z ustaleniami naukowymi, zmysły nie mogą być aktywne, a człowiek nie może niczego widzieć, słyszeć, czuć, ani tym bardziej zapamiętać. Tymczasem w rzeczywistości jest inaczej. Ludzie ci, po udanej reanimacji, byli w stanie zapamiętać i podać szczegóły operacji, ktorych w żaden sposób nie mogli wymyślić, zgadnąć - jak również to co się z nimi działo wówczas, gdy przyrządy nie rejestrowały żadnej aktywności mózgu!

Gość gość
w słońcu są reakcje chemiczne, nuklearne a nie przebiegi prądów.

Gość gość
podczas operacji nie monitorowano przebiegów prądowych w mózgu. mylisz fakty.

Gość gość
funkcjonowanie organizmu wynikające z jego budowy nikt sam się nie stworzył rodzice przekazali Ci ziemskie ciało na tyle na ile mogli ale Twoją dus/zę stworzył i podarował Ci B/óg a dus/zę masz wieczną i o tą wieczność Twojej dus/zy toczy się bój tu na ziemi pomiędzy dobrem a złem

Gość gość
Podczas akcji reanimacyjnych nie bada się elektrycznej aktywności mózgu. Ktoś Ci głupot naopowiadał a Ty powtarzasz.

Gość gość
gość dziś w słońcu są reakcje chemiczne, nuklearne a nie przebiegi prądów. X Doucz się :)

Gość gość
Jakich glupot? Chcesz mi powiedzieć że ludzi na oiomie nie podłącza się do aparatury? :o

Gość gość
mojej d**y nie przekazywał mi nikt bo to część ciała. douczona jestem. w słóńcu nie ma żadnej aktywności prądowej. aktywność słońca to reakcje chemiczno fizyczne polegające na przekształcaniu się jednych pierwiastków w inne.

Gość gość
Ludzie na "ojomie" podłączani się do przyrządów kontrolujących aktywność serca i jego efektów np natlenienie krwi. Nikt na "ojomie" nie podłącza człowieka to monitorów opisujących działalność mózgu.

Gość gość
EEG mózgu a właściwie podłączenie człowieka do EEG to 15-20 minut czasu. Podczas akcji reanimacyjnej nikt tym się nie zajmuje bo nie ma po co. Kontroluje się tylko parametry przeżyciowe i tyle. Ktoś Ci głupot naopowiadał a Ty w to wierzysz.:D