Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuteczekxyz

Matka alkoholiczka zostawić czy walczyć...

Polecane posty

Gość smuteczekxyz

Moja matka właśnie zaczęła się staczać - zawsze lubiła wypić, ja zresztą też lubię się napić na imprezie, ale nigdy alkohol nie wchodził mi w życie - a ona moje zaczyna niszczyć. Wyjechałam za granicę, żeby uwolnić się od niej i od jej zaborczości i chęci zawładnięcia moim życiem. Pod pozorem wielkiej miłości i przyjaźni robiła ze mnie życiowe zero - na szczęście w porę mi się udało wyrwać i zaczynam powoli być sobą. Mimo to chciałabym mieć mamę, z którą można fajnie pogadać i która interesuje się mną i tym jak sobie tutaj radzę. W pierwszy wieczór, kiedy byłam sama w obcym domu, w obcym kraju, kompletnie oszołomiona, zamiast czekać na mój telefon, tak jak się umówiłyśmy, była tak pijana, że nie mogła odebrać. Teraz pije sama, bo wszystkich znajomych już straciła (i obwinia za to mnie, bo dzwoniłam do jej przyjaciółek z prośbą o pomoc), a potem wypisuje agresywne rzeczy na fejsie. Zawsze była zaczepna, teraz byle pretekst jej wystarczy, żeby zacząć obrażać ludzi (mnie też). Nie mam siły. Strasznie się cieszyłam, że przyjadę na urlop do Polski, ale teraz myśl, że będę musiała u niej spać odbiera mi całą radość. Poważnie zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam poszukać sobie innego miejsca do spania, bo naprawdę nie chcę jej oglądać. Nie wiem, co mam robić - ona sama zawsze powtarzała z pogardą, że alkoholika trzeba zostawić samemu sobie i pozwolić sięgnąć dna. Ale w końcu to moja mama... Z drugiej strony naprawdę mam już dosyć tego, jak sabotuje moje szczęście. Jestem pewna, że część z Was ma doświadczenie w takich sprawach - czy ktoś ma poradę?

Gość gość
Czy naprawdę jesteś gotowa porzucić rodzinę i tego nie żałować, jeśli dojdzie do tragedii i twoja matka zapije się na smierć? O rodzinę się zawsze walczy.

Gość gość
tylko jednym możesz jej pomóc - m/odlitwa Roozańcowa na 100 % codziennie - za wszelkie ł/aski i b/łogosławieństwa dla niej i odmawiaj z miłością będą się działy cuda ponad to wlej do alkoholu (czy tam piwa, wina) wodę e/gzorcyzmowaną i niech wypije wówczas duch alkoholizmu ją opuści niektórzy mówili, że po wlaniu wody e/gzorcyzmowanej alkohol tracił moc i był jak woda także to są stare zwyczaje ale i dziś skuteczne